Filip Chudý Kultúra

Hudobné leto pokračuje: V Trenčianskych Tepliciach vystúpia známe mená

Ak sa chcete zabaviť počas zvyšku leta, potom ideálna príležitosť je na to v Trenčianskych Tepliciach. Čo je pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Hudobné leto pokračuje: V Trenčianskych Tepliciach vystúpia známe mená
Zdroj: TASR

Pavol Hammel, SĽUK, Mária Čírová a Slovenská filharmónia budú najväčšími ťahákmi záverečnej časti 74. ročníka festivalu Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach. Festival odštartoval začiatkom júla, vyvrcholí 5. septembra.

Ako informovala marketingová manažérka festivalu Zuzana Bulková, festival otvoril unikátny galakoncert Petra Lipu, Barbory Švidraňovej a Veroniky Strapkovej v sprievode džezového orchestra Big Band Žilinského konzervatória. Od otvorenia si mohli diváci v Kursalone Trenčianske Teplice vychutnať už sedem výnimočných predstavení.

Augustový program sa začal koncertom Cigánskych diablov, a pokračoval koncertom swingového orchestra Fats Jazz Band – Jazzové legendy, ktorý hral pôvodnú autentickú hot-džezovú a swingovú hudbu.

„Program Hudobného leta pokračuje ďalej vo štvrtok (15. 8.) vystúpením slovenskej legendy Pavla Hammela,“ povedala Bulková.

Podľa jej slov je pripravené aj hudobno-tanečné predstavenie profesionálneho umeleckého telesa SĽUK (25. 8.), ktoré má už 70-ročnú tradíciu a združuje tie najväčšie klenoty a talenty slovenského folklóru. „Návštevníci sa taktiež môžu tešiť na inšpiratívnu slovenskú hudobnú divu Máriu Čírovú, ktorá odohrá čarovný komorný koncert plný balád (1. 9.),“ doplnila.

Ako dodala, slávnostnú bodku za multižánrovým festivalom dá Slovenská filharmónia, ktorá zahrá melódie svetoznámych filmových hitov. Milovníci filmu všetkých vekových kategórií si môžu vypočuť hudbu z filmov Titanic, Indiana Jones, Schindlerov zoznam, Mission Impossible a mnoho ďalších. „Záverečný koncert Hudobného leta sa uskutoční vo štvrtok 5. septembra o 19.00 hod,“ uzavrela Bulková.

Pozrite si aj fotogalériu pôvodnej atmosféry Hudobného leta v Trenčianskych Tepliciach.

V OBRAZOCH: Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach kedysi
28
Galéria
Zdroj: Archív Trenčianskych Teplíc

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM