Rôzne

Ilavský okres nechcel otvoriť školy, ale musí: Ako budú testovať?

Potrebujete potvrdenie? Mestá Ilavského okresu spoločne koordinujú víkendové testovanie kvôli otvoreniu škôl.

Ilustračný obrázok k článku Ilavský okres nechcel otvoriť školy, ale musí: Ako budú testovať?
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Mestá Ilavského okresu budú v plošnom testovaní predchádzajúcemu opätovnému otvoreniu materských a základných škôl postupovať spoločne. V piatok o tom po spoločnom stretnutí informovali primátori Dubnice nad Váhom Peter Wolf, Novej Dubnice Peter Marušinec a Ilavy Viktor Wiedermann.

Chceli odklad škôl

Podľa novodubnického primátora Petra Marušinca všetci traja primátori žiadali regionálnu hygieničku o posunutie rozhodnutia otvoriť základné a materské školy až po prázdninách (22. 2.).

„Bohužiaľ, bolo nám povedané, že epidemiologická situácia v našom regióne je dobrá a nevidia dôvody na neotvorenie škôlok a škôl,“ skonštatoval Marušinec s tým, že v Novej Dubnici budú v sobotu k dispozícii štyri odberné miesta. V nedeľu budú odberné miesta určené na testovanie rodičov žiakov.

Dubnica a Ilava

„V Dubnici nad Váhom bude počas víkendu (6. – 7. 2.) otvorených deväť odberných miest. Po víkendovom testovaní budú v Dubnici k dispozícii dve mobilné odberné miesta,“ informoval Wolf.

Ako informoval primátor Ilavy Viktor Wiedermann, v Ilave sa bude testovať iba v sobotu, pre školákov, zamestnancov škôl a rodičov budú pripravené štyri odberné miesta. Na tri z nich sa treba objednať vopred, jedno je voľne prístupné.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM