Rôzne

Jarné upratovanie na Trenčianskom hrade: Po koronakríze bude ešte krajší, FOTO

Na Trenčianskom hrade prebieha jarné upratovanie. Využil sa tak umne čas, počas ktorého musí byť nútene zatvorený.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie na Trenčianskom hrade: Po koronakríze bude ešte krajší, FOTO
9
Galéria
Foto: Radovan Stoklasa / Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

V dôsledku opatrení proti šíreniu koronavírusu je Trenčiansky hrad zatvorený pre návštevníkov až do odvolania. Tento čas sa rozhodlo vedenie Trenčianskeho múzea v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využiť efektívne.

Čistenie

V rámci terénnych úprav sa zamestnanci múzea pustili do čistenia a upratovania hradných objektov i vonkajších priestorov.

„Postupne sme odstránili náletovú zeleň, vyčistili priestor od veľkých kameňov, konárov a iných nečistôt. Upravili sme aj okolie chodníkov, výsad, čistejšie je aj jazierko nachádzajúce sa pri tretej bráne. Taktiež zamestnanci pozametali okolie hradných objektov na dolnom i hornom hrade, hradnú cestičku a prístupovú cestu,“ priblížil práce riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne Peter Martinisko s tým, že takýmto spôsobom pripravujú Trenčiansky hrad pre návštevníkov, ktorí prekročia jeho brány po ukončení pandémie. Pripravené sú aj priestory hradnej kaviarne.

Práce aj inde

Okrem Trenčianskeho hradu sa aktívne pracuje aj v Kúrii Ambrovec v Beckove, kde v tomto období bola vymenená podlaha v troch miestnostiach. V súčasnosti sa Kúria pripravuje na opätovné otvorenie. Informoval o tom TSK na svojej stránke.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite na foto, ako sa na ňom makalo.

Obrazom: Na Trenčianskom hrade prebehlo jarné upratovanie
9
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM