Rôzne

Je to tu! Otvárajú južné opevnenie Trenčianskeho hradu, ponúka jedinečné výhľady

Verejnosti sprístupnia južné opevnenie Trenčianskeho hradu. Návštevníkom sa naskytnú nové jedinečné výhľady na mesto Trenčín a veľkú časť Považia.

Ilustračný obrázok k článku Je to tu! Otvárajú južné opevnenie Trenčianskeho hradu, ponúka jedinečné výhľady
8
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

V sobotu (12. 9.) sprístupní Trenčianske múzeum na Trenčianskom hrade zrekonštruované južné opevnenie. Návštevníci sa tak dostanú aj do teraz neprístupných častí hradu.

Ako informovala Radovana Keliarová z Trenčianskeho múzea, vstup do južného opevnenia bude možný cez hlavný vstup, zo strany od Mierového námestia. Vstupná brána od lesoparku Brezina zostáva pre návštevníkov zatiaľ zatvorená. Otváracie hodiny hradu i cenu vstupného ponecháva Trenčianske múzeum zatiaľ bez zmeny.

„Návštevníkom sa naskytnú nové jedinečné výhľady na mesto Trenčín a veľkú časť Považia. Dominanta sľubuje aj nevšedný zážitok súvisiaci s rozlohou hradu – svojou veľkosťou, sprístupnenou pre širokú verejnosť, patrí vôbec k najväčším na Slovensku,“ uviedla Keliarová.

Rekonštrukcia južného opevnenia Trenčianskeho hradu je výsledkom trojmiliónového medzinárodného projektu Trenčín, Bučovice – Chránime európske tradície (TreBuChET). Je spoločným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), moravského mesta Bučovice a mesta Trenčín.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM