Futbal

Kleščíkova rozlúčka bez výhry: Trenčín zimuje v spodnej polovici, FOTO

Futbalisti Nitry remizovali v zápase Fortuna ligy doma s Trenčínom 1:1. Išlo o posledný zápas v drese AS pre dlhoročného kapitána Petra Kleščíka.

Ilustračný obrázok k článku Kleščíkova rozlúčka bez výhry: Trenčín zimuje v spodnej polovici, FOTO
66
Galéria

Prvú vážnejšiu šancu videli diváci pod Zoborom už v 7. minúte, keď hosťujúci Koolwijk nebezpečne bez prípravy pálil z vnútra šestnástky, no domáci gólman bol dobre postavený a jeho strelu zneškodnil. O päť minút neskôr zahral po štandardke Faška v šestnástke rukou Roguljič a Nitra mala následne výhodu pokutového kopu. Ristovski však penaltu nepremenil. Jeho strelu k ľavej žrdi dokázal brankár Trenčína bravúrne vyraziť. Trenčín pohrozil opäť v 23. minúte. Hlavička Letenaya z hranice malého vápna však smerovala len do brvna. Po polhodine hry pálil z dobrej pozície Skovajsa, no jeho koncovka smerovala vysoko nad bránu Nitry. O 10 minút neskôr to skúšal aj Bukari, avšak aj jeho strela si cestu medzi tri domáce žrde nenašla. Keďže ani jeden z tímov sa nedokázal v prvom polčase gólovo presadiť, futbalisti odchádzali na prestávku za bezgólového stavu.

Hostia aj v druhom polčase mali viac z hry, no v koncovke sa až neuveriteľne trápili. Nitrania umne vyčkávali na svoju šancu a tá prišla v 73. minúte. Striedajúci Gatarič vymyslel na ľavej strane krásnu akciu, po ktorej poslal loptu „do ohňa. Na hranici malého vápna zaváhal Kleščík, následne sa k lopte dostal Milan Ristovski a útočník Nitry osvečil svoju povesť kanoniera – 1:0. Radosť domácich z vedúceho gólu ale netrvala dlho. Už o tri minúty neskôr bolo vyrovnané. Po rohovom kope Van Kessela sa pri hlavičkovom zakončení nepomýlil striedajúci Depetris a bolo 1:1.

Posledný zápas dlhoročného kapitána Trenčína Petra Kleščíka, ktorý sa po 16 rokoch lúčil s bieločerveným dresom mal napokon remízovú príchuť a nič na tom nezmenila ani akcia domácich v nadstavenom čase, keď po Chobotovom prudkom centri z ľavej strany chýbali Ristovskému i Gataričovi len centrimetre, aby zasadili súperovi mat. Súboj pod Zoborom sa tak skončil remízou 1:1.

FC Nitra – AS Trenčín 1:1 (0:0)

Góly: 73. Ristovski – 76. Depetris, ŽK: Fabiš, Faško – Roguljič, Križan. Rozhodovali: Očenáš – Roszbeck, Jekkel, 786 divákov.
Nitra: Šípoš – Podhorin, Farkaš, Magda – Šimončič (51. Gatarič), Faško – Fabiš, Bílovský, Chobot – Ristovski, Ševčík (82. Mikuš).
Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Križan, Skovajsa – Roguljić (63. Čatakovič), Koolwijk, Zubairu (82. El Mahdioui) – Van Kessel, Letenay (69. Depetris), Bu­kari

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Hlasy trénerov

Gergely Geri, tréner Nitry: „My sme trochu sklamaní. Mali sme zápasový plán, ktorý nám celkom vychádzal. Prvý polčas sme mali jedenástku a predtým aj ďalšiu obrovskú šancu. Boli tam možnosti, aby sme dali ten prvý gól. Stále sme hrali tú svoju hru. Chlapci mali výborný prístup a hrali disciplinovane. Čakali sme na svoju šancu a v druhom polčase sa Ristovski presadil, čo sme radi. Bohužiaľ, potom sme neustrážili po centrovanej lopte Depetrisa a za to sme pykali. V závere nám už odchádzali sily. Nemali sme možnosť prestriedať do kvality. Naše možnosti sú obmedzené. Veľmi sme chceli vyhrať a myslím si, že sme to mali v rukách, aby sa nám to podarilo. Škoda, futbal je raz taký.“

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: „Očakávali sme, že budeme útočiť do plných a domáci sa budú spoliehať na rýchle protiútoky. Celý zápas to tak aj prebiehalo. Bolo to o tom, kto dá prvý gól. Podarilo sa to Nitre, no my sme dobre zareagovali a rýchlo vyrovnali. Ak by sme dali v závere na 2:1, tak by sme sa asi viac tešili. Zápas nebol jednoduchý. Chceli sme takú víťaznú rozlúčku pre Kleščíka a bolo vidieť, že chalani chcú vyhrať, ale bohužiaľ nám to nevyšlo."

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj fotogalériu zo zápasu.

FC Nitra - AS Trenčín 1:1 v 18. kole
66
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM