Aktualizované Krimi

Kontrola karantény sa počas noci zvrtla: Padol výstrel z policajnej zbrane, FOTO

Policajti použili počas kontroly v Bánovciach nad Bebravou varovný výstrel. Čo za tým bolo?

Ilustračný obrázok k článku Kontrola karantény sa počas noci zvrtla: Padol výstrel z policajnej zbrane, FOTO
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Polícia obvinila 39-ročného muža, ktorý tento týždeň v Bánovciach nad Bebravou utekal pred policajnou hliadkou a tá na jeho zastavenie použila varovné výstrely. Muž čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informovala o tom trenčianska krajská polícia.

Dva varovné výstrely do vzduchu použili policajti pri vykonávaní služobného zákroku proti osobe podozrivej z drogovej trestnej činnosti ešte 10. februára po polnoci. Muž totiž nereagoval na opakované výzvy polície. „Počas úteku mal odhodiť zatavenú striekačku s hnedou kryštalickou látkou a igelitové vrecko so zelenou sušinou. Podľa predbežného vyjadrenia kriminalistického a expertízneho ústavu išlo o metamfetamín a konope,“ uviedli policajti.

Obvinený muž si mal podľa polície zabezpečovať od doposiaľ nestotožnených osôb marihuanu a metamfetamín, ktoré mal následne na rôznych miestach deliť a predávať ďalším konzumentom v Bánovciach nad Bebravou. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, ktorý sudca akceptoval.

„Pri domovej prehliadke polícia zaistila podozrivé 100-eurové bankovky v celkovej hodnote 600 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite aj policajné zábery z prípadu.

FOTO: Policajti použili počas kontroly v Bánovciach nad Bebravou varovný výstrel
3
Galéria

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM