Rôzne

Koronavírus: Najviac nových prípadov je z Trenčianskeho kraja

Na Slovensku pribudlo 35 prípadov nákazy novým koronavírusom. Spomedzi nich je najviac z Trenčianskeho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Najviac nových prípadov je z Trenčianskeho kraja
Zdroj: TASR

Počas štvrtka (23. 4.) pribudlo na Slovensku 35 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1360 takýchto prípadov. Tiež pribudli dve úmrtia pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 tak stúpol na 17. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.

To ďalej uvádza, že z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku doteraz vyliečilo 355 ľudí, keď ich pribudlo pribudlo 67. V nemocniciach je hospitalizovaných 222 pacientov, u 64 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS je 7 pacientov, na pľúcnej ventilácii je jeden pacient. S podozrením na COVID-19 je hospitalizovaných 158 pacientov.

Najviac nových

Čo sa týka nových prípadov, najviac ich pribudlo v rámci Slovenska v Trenčianskom kraji – 11.

Z údajov na stránke NCZI vyplýva, že ide o muža z okresu Púchov, muža z okresu Trenčín, ženu okresu Bánovce nad Bebravou a osem prípadov je z okresu Prievidza.

Po okresoch

V Trenčianskom kraji sa tak doteraz vyskytlo 153 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 75 z okresu Prievidza, 24 z okresu Trenčín, 14 z okresu Považská Bystrica, 13 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 6 z okresu Bánovce nad Bebravou, 4 z okresu Púchov a 1 z okresu Myjava.

Z týchto prípadov sú však už aj viacerí pacienti vyliečení.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM