Filip Chudý Rôzne

Koronavírus: Trenčania, na týchto číslach môžeme požiadať o pomoc

Ak potrebujete pomoc v Trenčíne, mesto zriadilo špeciálne linky. Pozrite si, koho všetkého sa to týka.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Trenčania, na týchto číslach môžeme požiadať o pomoc
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín zriadilo telefónne linky pre ľudí odkázaných na pomoc. Informovala o tom jeho hovorkyňa Erika Ságová s tým, že sú určené pre osamelých seniorov, pre ľudí so zdravotným znevýhodnením, osamelého rodiča s dieťaťom a osoby v karanténe. „Prosíme občanov, aby tieto telefónne čísla použili len v čase najväčšej núdze,“ doplnila.

„V týchto dňoch to majú najťažšie tí, ktorí žijú sami, sú nevládni alebo inak zdravotne znevýhodnení a nemajú v blízkom okolí príbuzných,  ani známych. Práve pre túto skupinu mesto zriadilo kontakty, na ktoré môžu zatelefonovať a  požiadať o pomoc s nákupom potravín, drogérie alebo zabezpečením liekov. Prosíme, vopred si premyslite, čo budete potrebovať nakúpiť na niekoľko dní,“ povedala Ságová.

Telefónne čísla: 0903 113 047, 0903 608 322. Sú k dispozícii od stredy 18. marca 2020. Dovoláte sa na ne v pracovných dňoch od 8.00 do 11.00 h.

Na linke sa budú pýtať na vaše meno, adresu, číslo domu, resp. bytu, poschodie a fakt, či ste v karanténe. „Za nákup či lieky zaplatíte až po ich doručení, a to na základe pokladničného bloku. Peniaze nikomu nedávajte vopred,“ ozrejmila trenčianska hovorkyňa.

Požiadavky ľudí odkázaných na pomoc budú pracovníci mestského úradu zasielať viceprimátorovi Jánovi Forgáčovi, ktorý sa bude snažiť s pomocou poslancov mestského zastupiteľstva osloviť ľudí z lokality, kde žijú osoby, ktorým treba pomôcť. „Niekoho, kto býva v ich blízkosti. Zároveň bude mesto Trenčín v najbližších dňoch vytvárať databázu dobrovoľníkov, ktorí budú pripravení pomôcť v ďalšom období,“ dodala Ságová.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM