Marek Vatraľ Rôzne Samospráva

Mesto zrekonštruuje cestu v parku Štefánika: Pozrite, kedy bude hotová, FOTO

Chodník cez park gen. M. R. Štefánika spájajúci stanicu s podchodom pri hotely Elizabeth sa dočká komplexnej rekonštrukcie. Čo sa okrem neho ešte vynoví?

Ilustračný obrázok k článku Mesto zrekonštruuje cestu v parku Štefánika: Pozrite, kedy bude hotová, FOTO
7
Galéria
Foto: Marek Vatraľ

Hlavná cesta vo viac ako stopäťdesiat ročnom parku spájajúca autobusovú a železničnú stanicu s centrom mesta sa dočká rekonštrukcie. Práce sa začnú už zajtra a to odstraňovaním asfaltovej vrstvy chodníka. Informuje o tom oficiálna web stránka mesta Trenčín.

Chodník bude mať povrch z betónovej dlažby. Totožný vonkajšok bol použitý len na nedávno otvorenom Námestí študentov, ktoré sa premenilo na relaxačnú zónu malého námestia s novým posedením a zeleňou. Jedná sa o pohodlnú dlažbu, ktorá dôveryhodne napodobňuje prírodný povrch s drobnými kamienkami. Okrem iného sa tým prihliada i na budúce riešenie ostatných chodníkov v parku, ktoré by mali byť upravené zo štrku.

Táto mestská investičná akcia má podľa informácií oficiálnej web stránky mesta Trenčín hodnotou vyše 160 tisíc eur a ukončená by mala byť do konca októbra 2018.

Súčasťou rekonštrukcie chodníka bude aj nový mobiliár – lavičky i odpadkové koše.

Park gen. M. R. Štefánika je unikátnym historickým miestom, ktoré má osobitné čaro v akomkoľvek ročnom období. Množstvo vlnovitých cestičiek ponúka ideálny relax na prechádzky, nedeľné pikniky alebo meditáciu.

Pozrite si aj fotogalériu parku gen. M. R. Štefánika.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

V obrazoch: Park gen. M. R. Štefánika v Trenčíne
7
Galéria
Foto: Marek Vatraľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM