Rôzne

Ministerstvo poslalo peniaze: STOVKY zdravotníkov z Trenčína dostanú ODMENY

Sľubované odmeny prídu čoskoro k pracovníkov v prvej línii. Fakultná nemocnica Trenčín dostala státisíce eur na odmeny pre zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo poslalo peniaze: STOVKY zdravotníkov z Trenčína dostanú ODMENY
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Fakultná nemocnica (FN) Trenčín dostala od ministerstva zdravotníctva takmer 600 000 eur pre pracovníkov, ktorí počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu pracovali v prvej línii. Informovala o tom hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

„Na základe predložených údajov boli FN Trenčín pridelené finančné prostriedky v celkovom objeme 582 205 eur,“ povedala Holecová.

Ďalej uviedla, že suma je určená na vyplatenie odmien pre všetkých zdravotníckych pracovníkov, ktorí vykonávali svoje povolanie v období od 1. apríla do 31. júla 2020 v tzv. prvej línii a v červenej zóne v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a boli v rámci výkonu svojho povolania v priamom kontakte so suspektným alebo pozitívne testovaným pacientom na ochorenie COVID-19.

Ako dodala, odmenu dostane 683 zdravotníckych pracovníkov nemocnice, ktorí zároveň neabsolvovali karanténnu práceneschopnosť v súvislosti s novým koronavírusom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM