Rôzne

Na Považí pribudne nový cyklochodník: TRASA, kadiaľ má ísť, FOTO

Eurofondy sú schválené. Dubnická radnica postaví trojkilometrovú cyklotrasu do mestskej časti Prejta.

Ilustračný obrázok k článku Na Považí pribudne nový cyklochodník: TRASA, kadiaľ má ísť, FOTO
Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom

Mesto Dubnica nad Váhom vybuduje takmer trojkilometrový cyklochodník do mestskej časti Prejta. Radnica získala na projekt 824 000 eur z eurofondov, 44 000 eur pridá z vlastného rozpočtu.

Ako informovala vedúca oddelenia strategického rozvoja a verejného obstarávania Eva Granátová, nový cyklistický chodník s dĺžkou 2,9 kilometra prepojí mesto napojením zo Štúrovej ulice s mestskou časťou Prejta bezpečným aj atraktívnym spôsobom.

„Cyklotrasa povedie rekreačno-oddychovou a záhradkárskou zónou na juhovýchodnom okraji mesta. Nebude prístupná verejnej automobilovej doprave s výnimkou vjazdov na priľahlé pozemky záhrad. Pôjde o dvojpruhovú obojsmernú, no smerovo nerozdelenú cyklistickú komunikáciu. Prístup motorovým vozidlám vo vybraných úsekoch bude zamedzený dopravnými zariadeniami a dopravným značením. Napojenia na komunikácie budú bezbariérové,“ doplnila Granátová.

S výstavbou by sa podľa nej malo začať na jeseň tohto roka, čas výstavby sa odhaduje na deväť mesiacov. Prví cyklisti by sa po nej mali previezť v lete 2022. Údržbu cyklotrasy aj okolitej zelene v zimnom i letnom období zabezpečia Technické služby mesta Dubnica nad Váhom. Na výstavbu cyklotrasy samospráva už má vydané stavebné povolenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite, kde sa má cyklotrasa vybudovať.

FOTO: Dubnica postaví trojkilometrovú cyklotrasu do mestskej časti Prejta
6
Galéria
Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM