Filip Chudý Rôzne

Trenčianska elektrická železnica je späť! Poznáme DNI jázd aj výšku cestovného

V sobotu štartuje nová letná sezóna Trenčianskej elektrickej železnice. Na čo sa môžu návštevníci tejto turistickej atrakcie tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska elektrická železnica je späť! Poznáme DNI jázd aj výšku cestovného
15
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Pravidelná letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) sa vracia aj v tomto roku, opäť s podporou Trenčianskej župy (príspevok na prevádzku 25 000 eur) a s predĺženou sezónou. Informoval o tom Matej Plánek z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

Unikátnu trenčiansku električku bude môcť verejnosť v rámci letnej sezóny využívať až štyri mesiace.

Pri príležitosti jej spustenia v sobotu 5. júna sa môžu návštevníci tejto turistickej atrakcie tešiť aj na sprístupnenú dopravnú expozíciu v budove depa električky v Trenčianskej Teplej, a to nepretržite od 13.00 do 18.30 hod., za dodržania v súčasnosti platných hygienických opatrení.

„Jednotlivé spoje budú premávať počas soboty, nedele aj sviatkov až do 26. septembra. Obyčajné cestovné je 1 euro, zľavnené 50 centov a deti do 6 rokov majú jazdu električkou za 10 centov. V rámci jedného dňa máme naplánované štyri jazdy smerom z Trenčianskej Teplej do kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice a späť,“ povedal Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM