Marek Vatraľ Rôzne

Na Štúrovom námestí položia trávové koberce: Centrum Trenčína sa premení na zelený priestor, FOTO

Akcia sa uskutoční v spolupráci so Spoločnosťou pre záhradnú a krajinnú architektúru. Čo ďalšie v centre mesta ešte pribudne?

Ilustračný obrázok k článku Na Štúrovom námestí položia trávové koberce: Centrum Trenčína sa premení na zelený priestor, FOTO
5
Galéria
Foto: Marek Vatraľ

V pondelok 4. júna začnú klásť trávové koberce na Štúrovom námestí chlapi z Mestského hospodárstva a správy lesov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Koordinovať ich bude podľa hovorkyne Zoltán Balko, ktorý je predseda Správnej rady Spoločnosti pre záhradnú a krajinnú architektúru a zároveň autorizovaný krajinný architekt. Práve on podľa Ságovej oslovil mesto s touto ponukou.

Cieľom projektu je podľa hovorkyne Trenčína vytvorenie zeleného priestoru v centre mesta, kde budú zároveň umiestnené aj stromy v kvetináčoch. V utorok 5. 6. o 9:00, ktorý pripadá na Svetový deň životného prostredia prídu na námestie aj deti zo základných škôl, aby tu umiestnili svoje diela.

Akcia potrvá podľa Ságovej 4 až 5 dní.

"Trávové koberce mesto zakúpi a potom umiestni do verejnej zelene. Stromy v kvetináčoch budú zapožičané, " doplnila hovorkyňa.

Pozrite si aj ilustračnú fotogalériu tzv. land artu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

V obrazoch: Land Art
5
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM