Marek Vatraľ Správy Komunálne voľby

Novozvolený trenčiansky poslanec Šimon Žďársky (25): Moje priority sú jasné!

Je jedným z najmladších poslancov, ktorého si Trenčania zvolili do svojho zastupiteľského zboru. Aké má predstavy o komunálnej politike a čo chce dosiahnuť v Trenčíne?

Ilustračný obrázok k článku Novozvolený trenčiansky poslanec Šimon Žďársky (25): Moje priority sú jasné!
Zdroj: Šimon Žďársky

Trenčania si v novembrových komunálnych voľbách zvolili do mestského zastupiteľstva 25 poslancov. Väčšina z nich zasadne na poslanecké miesta opakovane, no deväť mien sa objavilo na zastupiteľskom zbore po prvýkrát. Jedným z nováčikov v trenčianskom mestskom zastupiteľstve je aj jeden z najmladších poslancov, rehabilitačný lekár Šimon Žďársky. Vo volebnom obvode č. 1, kde kandidoval ako nezávislý, získal zo všetkých kandidátov najviac platných hlasov, konkrétne 2004.

Ako sám prezradil, v našej krajine sa už dlhšiu dobu občiansky angažuje. Aj to bol podľa neho dôvod, prečo ho začala zaujímať komunálna politika mesta. Ďalší dôvod, prečo sa do nej rozhodol aktívne vstúpiť bol podľa neho ten, že po štúdiu lekárstva na Univerzite Karlovej v Prahe, sa rozhodol do Trenčína vrátiť a žiť tu.

Konečný volebný výsledok ho podľa jeho slov veľmi potešil. „Avšak je to veľký mandát a s tým súvisí aj veľká zodpovednosť,“ doplnil.

Pre portál Trenčín 24 ďalej konkretizoval aj to, akým témam sa chce ako poslanec venovať a čo budú jeho priority.

„Mojím cieľom je, aby mali Trenčania adekvátnu alternatívu voči automobilovej doprave. To znamená: dobudovať cyklotrasy, opraviť chodníky a zefektívniť MHD. Ak už niekde prídu, chcem aby sa tam cítili dobre. Okrem iného by som chcel mierniť zahusťovanie výstavby a zlepšiť starostlivosť o zeleň. Samozrejme, toto je len malá časť z 3000 podnetov, ktoré som počas kampane nazbieral od Trenčanov, na ktorých už teraz postupne s mojim tímom pracujeme,“ prezradil novozvolený poslanec Šimon Žďársky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM