Kultúra

Nuda cez týždeň v Trenčíne nehrozí: Pozrite, čo môžeme zažiť

Letné kino na Ostrove, tvorivý ateliér pre dospelých alebo leto v knižnici. Pripravili sme si pre vás prehľad podujatí, ktoré vám môžu vyplniť voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Nuda cez týždeň v Trenčíne nehrozí: Pozrite, čo môžeme zažiť
Foto: Marek Vatraľ

Kinotip: Kým prišla búrka

16. 7. o 20:30 hod., Cinemax

Tami Oldham (Woodley) a Richard Sharp (Claflin) sú dobrodružné povahy. Vďaka náhode sa stretli, zamilovali sa a teraz si užívajú jeden druhého. Obaja milujú plavbu po mori a preto sa vo dvojici vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva. Keď sa búrka upokojí, Tami sa preberie a zistí, že Richard je ťažko zranený a ich loď v troskách. V beznádejne zúfalej situácii musí Tami pozbierať všetky svoje sily, aby zachránila seba a jediného muža, ktorého kedy milovala. Film KÝM PRIŠLA BÚRKA je nezabudnuteľný príbeh o nezdolnosti ľudského ducha a ohromnej sile lásky, nakrútený podľa skutočných udalostí.

Leto v knižnici

17. 7. a 18. 7. o 10:00 hod., Knižnica

V štyroch pracoviskách trenčianskej knižnice na území mesta sme pre vás a vašich kamarátov pripravili bohatý prázdninový program, tvorivé dielne s kreslením, strihaním, lepením a riešením, či veľkú prázdninovú súťaž o najaktívnejšieho čitateľa leta so zaujímavými cenami pre víťazov. Podujatie sa koná každú stredu a štvrtok na miestach – Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne: Hasičská 1 (literatúra pre deti a mládež), pobočka Juh (KC Aktivity), pobočka Dlhé Hony (OS Družba), pobočka Kubra (KC Kubra).

Tvorivý ateliér pre dospelých

17. 7. o 17:30 hod., OC Laugaricio

Pravidelné tvorivé kurzy pre dospelých.

Kinotip: Gangsterdam

17.7. o 21:00 hod., Art Kino Metro

Bláznivá komédia Gangsterdam rozpráva o partičke mladých ľudí, ktorá sa zapletie do pašovania drog v Amsterdame. Ruben Jablonski je študent práv, bifľoš trvale odsúdený k ignorácii nežnejšou časťou populácie. Doberá si ho aj jeho najlepší kamarát s výstižnou prezývkou Durex, ktorý popri farbe vlasov zápasí aj s nevyjasnenou sexuálnou orientáciou. Ruben celý rok doučuje krásnu Noru. Z neprístupného dievčaťa sa vykľuje poslíček drogového gangu. V túžbe nájsť kľúč k jej srdci sa bytostný slušák vydáva na nebezpečný pašerácky chodníček…

Kinotip: Podoba vody

18. 7. o 21:00 hod., Letné kino Camping Ostrov

Trochu iný príbeh o láske si pre nás prichystal majster rozprávania Guillermo del Toro. Nemá upratovačka sa v tajnom vládnom laboratóriu zblíži s nezvyčajným vodným tvorom a s pomocou svojej najlepšej kamarátky, suseda a niekoľkých špiónov naplánuje jeden z najpodivuhod­nejších a najromantickejších únosov v dejinách filmu. Film Podoba vody získal hlavnú cenu na festivale v Benátkach, sedem nominácií na Zlaté glóbusy a Oscara.

Kinotip: Mamma Mia! Here We Go Again

19. 7. o 18:00 hod., Art Kino Metro

Mamma Mia! Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu. Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM