Kultúra

Nuda cez víkend v Trenčíne nehrozí: Akcia za akciou

Ožíva letné kino a čakajú nás aj zaujímavé prednášky a vlastivedné prechádzky mestom. Rodičia spolu s deťmi majú taktiež o zábavu postarané.

Ilustračný obrázok k článku Nuda cez víkend v Trenčíne nehrozí: Akcia za akciou
Zdroj: TASR

Letná Edmania

22. 6. – 24. 6., Expo Center

Elektronická tanečná hudba.

Tancujúce tigríky – 10. výročie

22. 6. o 16:30 hod., Mierové námestie

Oslávte s Tancujúcimi tigríkmi 10 rokov ich činnosti.

Kinotip: Dvojitý milenec

22. 6. o 19:00 hod., Art Kino Metro

Erotikou presýtený thriller z dielne skúseného francúzskeho režiséra Françoisa Ozona je premyslenou filmárskou poctou legendárnym snímkam ako Rosemary má dieťatko, Príliš dokonalá podoba alebo Základný inštinkt.

13. trenčianske vodnícke stretnutie „Vodník párty“

23. 6. o 15:00 hod., Štúrovo námestie

Deti a rodičia preoblečení do masiek vodníkov, víl alebo vodných živočíchov budú súťažiť o získanie vodníckeho preukazu.

Prednáškový cyklus: Architektúra

23. 6. o 18:00 hod., GMAB

Adriana Mlynčeková, Martin Beďatš a  Alexander Topilin porozprávajú viac o urbanistickom vývoji Trenčína, zásadných vývojových momentoch, ktoré ovplyvnili jeho rozvoj, ako aj o urbanistickej štúdii mesta.

Kinotip: Ismaelove prízraky

23. 6 o 19:00 hod., Art Kino Metro

Ismael je filmový režisér, ktorý sám o sebe prehlasuje, že je vdovec. Oženil sa s Carlottou, ktorá však záhadne bez stopy zmizla. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa stala obeťou zločinu. Ismaela odvtedy prenasledujú nočné mory, ktoré zaháňa alkoholom a práškami. Dvadsať rokov po manželkinom zmiznutí, stretáva Sylviu, s ktorou nadviaže harmonický vzťah. Trávia spolu pokojné dni v dome na pláži, no zrazu sa objaví žena, ktorá tvrdí, že je Carlotta. Začína sa odvíjať celkom nepredvídateľný príbeh, v ktorom sa pre režiséra typicky prelínajú thriller, ľúbostná i špionážna dráma, v ktorej sledujeme osudy Ismaelovho brata Ivana.

Vlastivedná prechádzka II.

24. 6. o 15:00 hod., Juh

Prejdite sa s autorkou výstavy Ján H. Blicha 1939 – 1999 Luciou Mlynčekovou po stopách tohto trenčianskeho architekta z Juhu (od Domu smútku) do GMAB.

Odchody vlakok

24. 6. o 19:00 hod., Kino Hviezda

Adela a Viktor Vinczeoví sa predstavia v invenčnej komédii úspešného českého režiséra Petra Zelenku. Komédia rozpráva príbeh dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah.

Letné kino Atrio: Profesori zločinu

24. 6. o 21:30 hod, Atrio

Síce všetci sedia vo väzení, ale to neznamená, že nie sú pripravení na najväčšiu akciu svojej kariéry. Profesorský gang poslednýkrát zasahuje! Pietro Zinni a jeho partička zločincov s vysokoškolskými titulmi nikdy neprehráva. Ale bohužiaľ ani nevyhráva. Namiesto vytúženej slobody si jeho členovia odpykávajú tresty za zločin, ktorý nespáchali.

Zároveň ich prenasledujú prízraky z minulosti, predovšetkým tajomná droga zvaná Sopox. Pietro odhalí, že slúži ako nástroj rafinovanej pomsty a jeho partička profesorov je jediná, ktorá tomu dokáže zabrániť. Bude pri tom čeliť viac ako vyrovnanému protivníkovi. Avšak nechýbajú mu ostré lakte, nenávisť… ani vysokoškolský diplom!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: iIustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM