Rôzne Video

Odkazy pre budúce generácie: V Trenčíne uložili časovú schránku, VIDEO a FOTO

Údaje o našom meste budú umiestnené v protiatómovej časovej kapsule. Pozrite, čo ako prvé uložili.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Odkazy pre budúce generácie budú v Trenčíne uložené v časovom puzdre. Ako prvé uložili v pondelok 20. mája do špeciálnej schránky informácie o Mierovom námestí, ktoré zrekonštruovali pred rokom.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, do časovej schránky sa dostane i celá digitálna kronika, všetky vydania mestských novín Info od roku 2003 a fotodokumentácia z námestia a celého Trenčína. V kapsule bude priložená aj Historická revue venovaná Trenčínu. To všetko v digitálnej forme. S realizáciou mestu pomohla spoločnosť Piql Slovakia.

Dáta uložili v hybridnom formáte, teda všetky dokumenty, fotografie a ďalšie údaje, ktoré sú zobraziteľné na filmovom políčku, sú uložené na filme aj v digitálnej podobe, aj vo vizuálnej. Tým je zaručená čo najlepšia čitateľnosť aj v budúcnosti, keď sa časová kapsula otvorí.

Trenčianska časová schránka bude po bezpečnom vložení filmu uzatvorená, otvorí sa až o desať rokov, a potom sa znovu každých desať rokov budú informácie aktualizovať a dopĺňať. Umiestnená je v čelnej fasáde budovy mestského úradu Trenčín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Výnimočná časová schránka v Trenčíne: Takto ju uložili
6
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM