Marek Vatraľ Rôzne Správy

Hlasujte, kam pôjdu peniaze: ZOZNAM projektov z Trenčianskeho okresu

Trenčianska župa dáva obyvateľom po tretíkrát možnosť priamo rozhodovať o tom, kam poputujú peniaze z jej rozpočtu. Kto sa o ne uchádza v našom okrese?

Ilustračný obrázok k článku Hlasujte, kam pôjdu peniaze: ZOZNAM projektov z Trenčianskeho okresu
Zdroj: Dnes24.sk

Tretí ročník Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa oficiálne prehupol do finálnej fázy. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK s tým, že o úspechu jednotlivých zámerov bude rozhodovať už iba verejnosť. „Od stredy 15. mája do štvrtka 30. mája 2019 máte aj vy možnosť zahlasovať za projekty, ktoré budú finančne podporené zo župnej pokladnice,“ ozrejmil Bobák.

Podľa jeho slov participácia občanov na veciach verejných a na prerozdeľovaní financií je nástrojom, ktorý zvyšuje transparentnosť narábania s prostriedkami župy. „Pre potreby PaKR TSK je na tento rok schválený dvojnásobne väčší balík peňazí ako v roku 2018, a to až 200 000 eur,“ uviedol s tým, že celková výška nárokovaných výdavkov všetkých predložených projektov je približne 165 600 eur.

Hlasovať za ktorýkoľvek z nápadov z Trenčianskeho okresu môže verejnosť priamo na webovom sídle TSK. Stačí si v tomto odkaze vybrať projekt, kliknúť naň a zahlasovať.

Projekty z okresu Trenčín

Kompletný popis ku každému nájdete na stránke TSK.

Meno žiadateľa Názov projektu Nárokovaná výška podpory Oblasť Krátky popis projektu
Cultura, o. z. Art In Park Trenčianske Teplice 2 200 eur Kultúra Cieľom projektu je podporiť 4. ročník známeho multižánrového festivalu v Trenčianskych Tepliciach.
Trenčan, folklórny súbor Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne Doplnenie materiálového vybavenia – kroje a hudobné nástroje 2 200 eur Kultúra Cieľom projektu je doplnenie materiálneho vybavenia – krojov a hudobných nástrojov Folklórneho súboru Trenčan.
Folklórny súbor ÚSMEV S ÚSMEVOM to ide ľahšie 2 200 eur Kultúra Cieľom projektu je kúpa nových krojov pre Folklórny súbor ÚSMEV.
Folklórna skupina Večernica Rodná pieseň 2 200 eur Kultúra Cieľom projektu je šitie nových krojov pre Folklórnu skupinu Večernica a zakúpenie folklórneho náradia.
Robíme to pre deti, o. z. Tour de pedál 2 070 eur Voľnočasové aktivity, šport Cieľom projektu je pripraviť dvojetapový seriál rodinných cyklistických pretekov so sprievodným programom pre deti.
Kultúrne centrum Sihoť, o. z. Trenčianska bežecká liga 2 200 eur Šport Cieľom projektu Trenčianskej bežeckej ligy, ktorá pozostáva z 9 kôl konajúcich sa od marca do novembra, je získať financie na zabezpečenie občerstvenia a cien pre účastníkov ligy.
Hospic Milosrdných sestier Hospic ako opora rodín a rozvíjanie dobrovoľníckej činnosti 2 200 eur Voľnočasové aktivity, Sociálna pomoc Projekt je zameraný na podporu pre rodiny, ktorých situácia je častokrát zúfalá a bezradná. Pomôcť chcú najmä informovaním obyvateľov mesta, blízkej a širokej verejnosti z Trenčianskeho kraja, o poslaní a cieľoch fungovania hospicu, a to všetko pomocou plagátov, letákov a informačných materiálov.
Folklórny súbor Čákovec Tretíkrát požičiavané už treba kúpiť 2 200 eur Kultúra Cieľom projektu je kúpa nových krojov z oblasti Soblahova pre Folklórny súbor Čákovec
Obecný športový klub Trenčianske Stankovce Aby ľudia nesedeli doma 2 200 eur Šport Cieľom projektu je nákup športovej výbavy pre Obecný športový klub Trenčianske Stankovce.
ILYO – TAEKWONDO Trenčín Zdravý pohyb pre deti 1 058,90 eur Šport Cieľom projektu je nakúpiť gymnastické penové náradie a špeciálne pomôcky, ktoré budú využívané najmä počas tréningov detí. Tým zároveň pomôcky pomôžu rozvíjať koordinačné a kondičné schopnosti zábavnou formou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

O finančnú podporu sa uchádza aj projekt Art In Park v Trenčianskych Tepliciach

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM