Filip Chudý Rôzne

Cestujúci sa potešia: V Považskej a okolí jazdia nové autobusy, FOTO

Flotila modrých autobusov je o niečo pohodlnejšia, bezpečnejšia i ekologickejšia. Vieme, na ktorých trasách môžeme cestovať v nových autobusoch.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci sa potešia: V Považskej a okolí jazdia nové autobusy, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

V rámci plánovanej obnovy vozidlového parku prímestskej autobusovej dopravy spoločnosť SAD Trenčín v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom zaradila od piatka 24. januára 2020 do prevádzky 20 nových autobusov Iveco Crossway LE s dĺžkou 10,8 m. Informoval o tom SAD Trenčín s tým, že autobusy nasadzujú do prevádzky na tie najvyťaženejšie linky v regióne Trenčín, Považská Bystrica, Púchov, Ilava, Nové Mesto nad Váhom a Ilava, pričom budú v nepretržitej prevádzke sedem dní v týždni.

Podľa slov hovorkyne SAD Trenčín Ivany Strelcovej tieto autobusy nahrádzajú staršie typy, ktoré sú už technicky, ale aj morálne zastaralé. „Zabezpečujú vyšší komfort prepravy vďaka modernej klimatizácii s vykurovaním. Poskytujú aj vyššiu bezpečnosť, či už konštrukciou, ale aj bezpečnostnými pásmi. Nové autobusy sú tiež vybavené wifi pripojením, ktoré je po zaradení týchto 20 autobusoch už vo všetkých našich spojoch,“ povedala.

Výnimočnosť nových autobusov je podľa jej slov hlavne v technickej výbave. Predná časť je nízkopodlažná a zadná je v štandardnej výške. Všetky sú vybavené širokouhlými informačnými obrazovkami a tiež poskytujú internetové 4G pripojenie pre cestujúcich. Pod kapotou majú najmodernejšie motory EURO 6, čím sa znižujú emisie a nemôže chýbať ani informačný systém. Sedačky s bezpečnostnými pásmi sú podľa SAD Trenčín vysoké a pohodlné.

Trasy liniek, na ktorých budú jazdiť nové autobusy:

  • Trenčín – Horňany, Veľká a Malá Hradná, Dubnica nad Váhom, Horná Súča
  • Ilava – Nemšová, Dubnica nad Váhom, Krivoklát, Trenčianska Teplá, Považská Bystrica
  • Považská Bystrica – Rajec, Horná a Dolná Mariková, Púchov, Lazy pod Makytou, Dohňany
  • Nové Mesto nad Váhom – Stará Turá, Lubina
  • Myjava – Senica, Bratislava, Brezová pod Bradlom

Z prímestskej dopravy sa ide zároveň vyradiť 20 ks autobusov typu Karosa C, ktoré boli zaradené do prevádzky v rokoch 2005 a 2006. Najazdilo sa nimi priemerne 900 000 km na vozidlo. „Ich čas na odchod do zaslúženého dôchodku sa naplnil. Obnova vozidlového parku patrí medzi ciele SAD Trenčín aj TSK,“ doplnila Strelcová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj interiér nových autobusov na foto.

FOTO: SAD Trenčín nasadil tieto nové autobusy do nášho regiónu
9
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM