Aktualizované Filip Chudý Rôzne Kultúra

Deň detí v Považskej Bystrici a okolí: Celé PROGRAMY ako na dlani

Prvý júnový deň už patrí tradične najmenším. Vybrali sme viacero akcií z okolia, kde si môžu vaše ratolesti naplno užiť svoj medzinárodný deň.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v Považskej Bystrici a okolí: Celé PROGRAMY ako na dlani
Zdroj: TASR

Sviatok všetkých detí sa blíži. My sme preto oslovili obce Považskobystrického okresu, aby nám prezradili, čo na Medzinárodný deň detí (MDD) chystajú. Napríklad v Domaniži tento rok špeciálnu akciu k MDD nepripravujú, keďže, ako nám prezradil starosta obce František Matušík, majú v prvý júnový víkend v obci birmovku a navyše ich úsilie smeruje na september, keď pripravujú veľkú akciu k 750. výročiu obce. Obec Čelkova Lehota bude pre zmenu sláviť v Bojniciach, keďže tento rok organizujú pre deti z obce s rodičmi výlet do Bojníc autobusom, ktorý bude 9. júna. Informovala pracovníčka úradu Katarína Barošová. Aké akcie prebehnú v našom okrese, to si pozrite v nasledovnom zozname.

Deň detí

1. júna o 15:00, M park

Deň detí v M parku bude aj s klaunkami, kúzlami, súťažami či pesničkami. Nebude chýbať Divadlo zo šuflíka, maľovanie na tvár, skákací hrad, tvorivé dielne, cukrová vata a fotenie.

Deň detí pred kinom Mier

1. júna o 16:00, pri kine Mier

Mesto a PX Centrum pripravili Deň detí pri kine Mier. „Na úvod je pripravený interaktívny koncert MIA PRE DETI (účinkuje Mia Králová), od 17:00 budú pripravené zábavné súťažné stanovištia s filmovými disney postavičkami, tetovanie airbrush ako odmena zdarma, vystúpia žiaci Súkromnej ZUŠ Stella a nebudú chýbať ďalšie atrakcie,“ povedala Monika Ulická z úseku spoločenských podujatí PX Centra. Vstup je voľný, v prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Opekanie na Eko-ihriskách a ihriskách v Udiči a miestnych častiach

1. júna o 16:00, Udiča, Prosné, Upohlav a Uhry

MDD pre deti v Udiči (Eko-ihrisko v Udiči smerom na Jasenicu) a jej miestnych častiach Prosné (ihrisko pri bývalej chate PZ Skalka), Upohlav (ihrisko pri budove OÚ) a Uhry (otoč pri zastávke) sa koná každoročne. „Pozvané sú všetky deti obce aj s rodičmi. Pracovníci OÚ a poslanci sú rozmiestnení po jednotlivých stanovištiach. Zabezpečené sú špekáčiky na opekanie aj so všetkým čo ku tomu treba. Plus nejaká sladkosť pre každé dieťa,“ uviedla Ľudmila Miláková z Obecného úradu Udiča.

MDD vo Sverepci

2. júna, futbalové ihrisko vo Sverepci

Oslavy MDD sa budú vo Sverepci konať v sobotu 2. júna na futbalovom ihrisku. Potvrdil nám to starosta obce Maroš Ondráš.

Deň detí v Dolnom Moštenci

2. júna, ihrisko za KD Dolný Moštenec

Deň detí budú oslavovať v Dolnom Moštenci ako v Rozprávkovom lese. Nebudú chýbať súťaže, sladkosti, ocenenia a detská diskotéka.

Deti deťom

2. júna o 15:00, areál SZUŠ STELLA

Na Hlinách v programe vystúpia žiaci z miestnych škôl, pričom nebude chýbať ani cukrová vata, tvorivé dielničky, trampolína, detské súťaže, maľovanie na tvár, stánky s občerstvením a nafukovací hrad.

Deň detí

2. júna o 15:00, futbalové ihrisko Jasenica

Skvelé súťaže, sladké odmeny, maľovanie na tvár a medaily odovzdá maskor lev Alex. Taký bude Deň detí v Jasenici.

Deň detí

2. júna o 15:00, futbalové ihrisko Bodiná

„Obec Bodiná v spolupráci s Úniou žien organizuje oslavy Dňa detí v sobotu na futbalovom ihrisku v Bodinej. Pripravené budú súťaže, odmeny, opekačka a dobrá zábava,“ prezradila Marcela Filová, starostka obce.

Poznámka: Aktualizované o akcie v M parku, na Hlinách, v Jasenici a Bodinej.

Deň detí v Papradne

3. júna o 14:00, areál ZŠ s MŠ Papradno

Obec Papradno, ZŠ s MŠ Papradno, združenie rodičov školy, DHZ Papradno, Turisti obce Papradno a ďalšie dobrovoľné zložky pripravujú pre deti z Papradna oslavu Dňa detí v areáli školy. „Na deti všetkých vekových kategórií čaká milý kultúrny program aj poučné divadlo, ktoré predvedie Kapor na scéne. Nebudú chýbať psovodi so svojimi štvornohými kolegami, ukážka hasenia požiaru dobrovoľnými hasičmi, nafukovacia atrakcia, jazda na koni, maľovanie na tvár, hry a súťaže, recyklohry, zaujímavé chemické pokusy a mnoho iného. V prípade záujmu môžu rodičia a deti využiť možnosť opekania nimi prinesených špekáčikov. Podujatie sa ukončí detskou diskotékou. Oslava Dňa detí bude mať v takejto forme a priamo v centre obce premiéru,“ informovala Zuzana Burdejová, samostatný odborný referent pre samosprávu obce.

Deň detí v Podvaží

10. júna o 14:30, pri KD v Podvaží

Pri kulturáku v Podvaží prebehnú oslavy Dňa detí o týždeň neskôr. No hlavne najmenší sa môžu tešiť na pestrý a zaujímavý program, pričom nebude chýbať ani občerstvenie.

Oslavy v Hornom Lieskove

1. a 17. júna

Oslavy Dňa detí sa budú v Hornom Lieskove konať len v materskej škole (v piatok 1. júna). „Obecné oslavy Dňa detí nerobíme, najbližším podujatím u nás je Deň otcov (v nedeľu 17. júna), ktorý je v podstate takým skĺbením Dňa detí s Dňom otcov a Dňom rodiny, kde máme pripravený pre rodiny kultúrny program, súťaže pre otcov s deťmi, prídu kolotoče atď. Podujatie sa bude konať v našom amfiteátri od 14:00,“ ozrejmil Andrej Torda, starosta obce Horný Lieskov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM