Filip Chudý Rôzne

Hromženie Považskobystričanov: Nová lávka na Rozkvete je už v rekonštrukcii, FOTO

Nemá ešte ani tri roky, ale už ju museli uzatvoriť z dôvodu rekonštrukcie. Mesto o tom informovalo len strohým oznamom na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Hromženie Považskobystričanov: Nová lávka na Rozkvete je už v rekonštrukcii, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Nemilé prekvapenie zažili obyvatelia Rozkvetu, keďže uzavreli ich hlavnú pešiu tepnu, ktorou je lávka zo sídliska smerujúca k Hliníkom a odtiaľ ďalej do centra mesta. „Uzatvorené. V rekonštrukcii od 7. do 8. júla,“ znel stručný popis na mrežiach, ktoré zabraňovali vstupu na lávku.

Hromženie ľudí

Mesto Považská Bystrica však neinformovalo, že sa niečo také chystá, resp. niečo také už deje. Množstvo ľudí pri uzavretej lávke hromžilo, že prečo neboli informovaní, keďže napr. mohli vystúpiť na inej zastávke MHD. Takto sa buď museli terigať prudkým svahom hore, alebo ísť poriadny kus po ceste obchádzkou.

„Nová lávka a už rekonštrukcia?,“ napísala k nášmu živému videu o uzavretej lávke na facebookovej stránke Považská24.sk čitateľka Eva. „Dlho nevydržala,“ pripojila Martina. „A tí ľudia majú teraz cez cestu chodiť, aby došlo k úrazu?,“ pridal Marek.

O uzavretej lávke informoval v stredu krátko po 12.00 hod. aspoň mestský poslanec za Rozkvet Andrej Péli (nezávislý), ale dozvedel sa to až tak, keď tadiaľ šiel a uvidel mreže. „Informovať o tom na mestskom facebooku, alebo dať aspoň členom VMČ vedieť, by bol zo strany mesta asi nadľudský výkon. “ napísal okrem iného na svojej facebookovej stránke.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Porušené zákony a pokuty

Oslovili sme priamo sekretariát primátora Karola Janasa s otázkami prečo o tom neinformovali ľudí, čo presne sa rekonštruovalo a za koľko, resp. či hrozia ďalšie uzávery lávky. Odpoveď však v stanovenom čase ani po viac ako 24 hodinách z mesta neprišla.

Ako je známe, lávku rekonštruovali tesne pred komunálnymi voľbami 2018, pričom ju ľudia začali ako ešte nedokončenú využívať práve v čase volieb v novembri 2018. Celé to však malo dohru, keďže sa potvrdilo, že mesto Považská Bystrica pri nej urobilo viacero závažných pochybení v podobe porušenia zákonov, pričom za to dostalo aj dve pokuty. O čom sme už informovali podrobne na jar 2020. Viac v odkaze nižšie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pripájame aj foto a video priamo z miesta.

FOTO: Po necelých troch rokoch od otvorenia už lávku na Rozkvete rekonštruovali
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM