Filip Chudý Krimi

Dvojičky Dávid a Dominik z Udiče to majú spočítané: Spoza mreží sa už nedostanú!

Aj posledná nádej pre nich zhasla. Najvyšší súd SR zamietol odvolanie bratov z okresu Považská Bystrica a potvrdil im tak doživotie.

Ilustračný obrázok k článku Dvojičky Dávid a Dominik z Udiče to majú spočítané: Spoza mreží sa už nedostanú!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Senát 3T Najvyššieho súdu na stredajšom verejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodné odvolania obžalovaných Dávida Krátkeho a Dominika Krátkeho proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 25. septembra 2020. Informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenie Najvyššieho súdu SR.

Žiadne pochybnosti

Najvyšší súd sa v plnom rozsahu stotožnil s napadnutým rozsudkom ŠTS a rovnako ako prvostupňový súd nemal žiadne pochybnosti o tom, že skutky, ktoré sa obžalovaným kládli za vinu, sa stali a boli spáchané obžalovanými.

Najvyšší súd nezistil ani pochybenia vo vzťahu k výrokom o treste a výrokom o náhrade škody, ktoré boli obžalovaným uložené Špecializovaným trestným súdom.

Viac správ zo Slovenska

Doživotie

„Proti rozhodnutiu nie sú riadne opravné prostriedky prípustné,“ pripojila Nittmannová.

Senát ŠTS odsúdil v septembri 2020 dvojičky Dávida a Dominika Krátkych z Udiče v okrese Považská Bystrica. Uložili im vtedy úhrnný trest odňatia slobody na doživotie so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Súd obom obžalovaným uložil aj trest prepadnutia majetku.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Drogy a iné

Obaja boli obžalovaní zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, rovnako zo závažného zločinu úkladnej vraždy, ako aj pre iné skutky.

Páchali predovšetkým drogovú, ale tiež inú trestnú činnosť od roku 2010 na území Trenčianskeho a Žilinského kraja. Podľa obžaloby ich stíhali aj za úkladnú vraždu bývalého komplica, ktorého telo sa našlo čiastočne zabetónované v Česku. Na zabezpečenie svojho vplyvu používali zastrašovanie, vydieranie a hrubý nátlak.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM