Filip Chudý Rôzne

Mama musela tlačiť kočík na Orlovskom moste po CESTE: Prečo neodhrnuli chodníky?

Zlá zimná údržba v Považskej Bystrici spôsobuje problémy hlavne rodičom, ktorí sa pohybujú s deťmi v kočíkoch, alebo aj vozičkárom.

Ilustračný obrázok k článku Mama musela tlačiť kočík na Orlovskom moste po CESTE: Prečo neodhrnuli chodníky?
Zdroj: Dnes24.sk

Na sociálnej sieti sa šírila informácia z facebookovej skupiny Policajné hliadky – Považská Bystrica a okolie, kde v nedeľu predpoludním zasvietil oznam: „Pozor, na Orlovskom moste ide pani s kočíkom po ceste.“ Podľa diskutujúcich v komentároch išlo dokonca o mamičku s dvojičkami, pričom sa pri nej mali zastaviť aj policajti, ale keď videli stav chodníkov, mali ju nechať radšej prejsť.

Keďže sme mali hlásený zlý stav chodníkov, boli sme sa pozrieť priamo na Orlovskom moste. A skutočne, bola na nich súvislá vrstva snehu, ktorá však už bola stredom aspoň od ľudí utlačená. Pre rodičov s kočíkmi či vozičkárov to však bolo aj tak ťažko zvládnuteľné. Následne sme sa obrátili na Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), pod ktorý most spadá, aby ozrejmili situáciu so zimnou údržbou.

Rokujú o údržbe

Podľa župy je užší chodník (bližšie k Orlovému) využívaný na technické monitorovanie mostného objektu a údržbu mostného telesa. „Momentálne nie je určený pre chodcov. Už v minulom roku bolo na tomto mieste osadené dopravné značenie, ktoré riadilo logistiku používania tohto prechodu po uvedených chodníkoch. A to takým spôsobom, že na ľavej strane mosta bola umiestnená značka, ktorá usmerňovala chodcov, aby používali druhú stranu mosta cez priechod pre chodcov,“ uviedla hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Druhý a väčší chodník (bližšie k Považskému Podhradiu) podľa župy zabezpečuje bezpečný prechod chodcov do priľahlých mestských častí. „Údržbu tohto chodníka doposiaľ zabezpečovala spoločnosť Megawaste, tá ale v nedávnej dobe zmenila vlastníka a dnes prebiehajú rokovania s novou firmou, ktorá by mala záväzok zabezpečenia zimnej údržby prevziať,“ oznámila hovorkyňa.

Nie sú to pritom prvé sťažnosti. A aký je časový plán na údržbu? Čítajte na ďalšej strane.

FOTO: Neodhrnuté chodníky na Orlovskom moste v Považskej Bystrici
10
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM