Filip Chudý Hádzaná Video

Nadšene bojujúci východniari prevýšili mdlých Považskobystričanov, VIDEO

Hádzanári Považskej Bystrice sa po dlhej pauze ešte nestihli dostať do správneho herného tempa. Dokonale to využili skúsení Košičania.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas 5. kola Slovnaft handball extraligy mal hrať v Košiciach, pričom v pôvodnom termíne už boli Považskobystričania na východe Slovenska. Lenže kvôli problémom s koronavírusom v súťaži sa museli otočiť a ísť domov. V dohrávanom stretnutí si kluby vymenili domáce prostredie, preto sa hralo v stredu (4. 11.) na Považí. Šťastie to však domácemu MŠK neprinieslo, keďže prehrali s Košice Crows 29:31.

Zaslúžená prehra

Podľa považskobystrického trénera Václava Straku je to zaslúžený výsledok. „Od začiatku sme nehrali podľa predstáv. Namiesto nasadenie, aby nás bolo plné ihrisko, sme začiatok prespali a začali hrať niekde v 18. minúte. Skúsený súper si to podržal, hoci v druhom polčase mu dochádzali sily. Nás zlý úvod stál aj herný výkon, keďže potom sme kopili viaceré chyby,“ zhodnotil duel.

„Keď sme mali navrch, chýbal nám ešte nejaký gól, aby sme to zlomili. Ale nemali sme hernú istotu, bolo to hektické a v útoku nám chýbalo sebavedomie,“ povedal.

Strakovi sa tiež nepozdávala súčinnosť obrany s brankárom. „Keď ste však päť týždňov zatvorený, a potom máte hneď zápasy v krátkom čase, tak sa to na hráčoch prejaví, hoci sme si hovorili, že si to chceme užiť. Košice sú však skúsený súper a vedia využiť všetky ,skulinkyʻ,“ doplnil považskobystrický tréner, ktorý už pripravuje zverencov na sobotný (7. 11.) domáci duel proti Topoľčanom.

Košická radosť

Hosťujúci tréner Radoslav Antl st. bol mimoriadne spokojný. „Nevyhrali sme tu dlhé roky, keďže sa tu ťažko vyhráva. Veľký klobúk dole pred mojimi chlapcami, pretože podali neuveriteľný výkon plný bojovnosti a snahy. A hoci im sily dochádzali, keďže sme mali len osem hráčov do poľa, zvládli to. Je to pre nás nesmierne povzbudenie do ďalšej práce,“ konštatoval.

Ocenil aj taktický výkon svojich zverencov. „Boli síce úseky, kde to Považská Bystrica skúšala rôznymi spôsobmi, ale držali sme sa taktiky. Pre nás je to senzačný výsledok. Aj keď treba priznať, že na domácich hráčov bolo vidieť, že nie sú rozohraní. To nebola tá behavá, bojovná a snaživá Považská Bystrica, pričom to možno aj trochu podcenili. Dlhá pauza na nich bola badateľná. Ale aj na nás bolo vidno, že sme nehrali dva týždne,“ dodal Antl s tým, že taká je doba a treba si na to zvyknúť.

Podľa streleckého ťahúňa hostí Patrika Hruščáka bol dôležitý úvod, ktorý chytili, čím cítili, že je o čo bojovať. „Prekvapujúce bolo to, že sme celý zápas vládali s Považskou Bystricou vracať sa do obrany, čím nám nedali veľa ľahkých gólov z protiútokov a na postavenú obranu sme ich celkom ubránili. Pre divákov by to bola dobrá hádzaná, lenže tu nemohli byť,“ dodal ľavoruký strelec.

Sumár duelu

MŠK Považská Bystrica – Košice Crows 29:31 (12:16)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Sloboda 2, Bystrický 1, Ivanicja 5, Maliar, Burnazovič, Petričenko 2, Jurák 3, Briatka 6/4, Štefina 2, Urík, Vallo 7, Kvaššay, Valášek, Gardian 1
Crows: Vernarský, Shejbal – Hruščák 6/1, Šiška 5, Luby, Pecha 4, Hniďák 6, Majirský 3, Antl ml. 3, Capík 4
rozhodovali: Gabriš – Veselka, vylúčení: 4 – 4, 7 m hody: 4/4 – 1/1, bez divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM