Rôzne

Nemocnica v Považskej sa vyprázdňuje: Riaditeľ o probléme COVID automatu

Okres Považská Bystrica je síce stále bordový, pandemická situácia sa však rýchlo zlepšuje. Takto to vyzerá v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Považskej sa vyprázdňuje: Riaditeľ o probléme COVID automatu
10
Galéria

Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici sa pomaly vracia do normálneho režimu. V nemocnici prešli do „bielej“ formy psychiatrické oddelenie, covidová časť neurologického oddelenia a činnosť ukončuje covidové oddelenie dlhodobo chorých, odkiaľ majú v pondelok prepustiť posledných piatich pacientov.

Počty pacientov

„Momentálne máme hospitalizovaných 42 pacientov s ochorením COVID-19, z nich piati sú na umelej pľúcnej ventilácii. Je to podstatne menej, ako to bolo v minulosti, keď sme mali 140 až 150 pacientov. Počas víkendu sme do nemocnice neprijali ani jedného pacienta s ochorením COVID-19 a ak bude pokračovať súčasný trend, je predpoklad, že budúci týždeň by sme mali klesnúť na úroveň približne 30 pacientov,“ priblížil riaditeľ NsP Považská Bystrica Igor Steiner.

Ako dodal, covidové oddelenia vyprázdnili, vydezinfikovali a vymaľovali. Vydýchnuť si tak mohli aj zamestnanci, ktorí si mohli zobrať krátke dovolenky.

Viac správ zo Slovenska

Problém COVID automatu

Považskobystrický okres je však spolu s Myjavským stále v bordovej farbe. „Problém COVID automatu je, že 14-dňová incidencia pacientov v nemocniciach je vekovo štrukturovaná a každý jeden hospitalizovaný pacient nad 65 rokov sa ráta za štyroch. V našej nemocnici to bola väčšina pacientov. Druhým faktorom, ktorý okres stále drží v bordovej farbe, je, že ešte minulý týždeň sme mali viac ako 50 pacientov,“ doplnil riaditeľ.

Podľa považskobystrickej regionálnej hygieničky Renaty Beníkovej v regióne Považskej Bystrice bolo veľmi veľa pozitívne testovaných, rovnako ako aj veľa úmrtí na COVID-19. „Ešte stále máme pomerne veľké percento pozitívnych PCR testov, v súčasnosti už tie čísla klesajú, počet pozitívnych ide veľmi dobre dole,“ priblížila Beníková.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM