Filip Chudý Rôzne

Pracujete v inom okrese? Považania, dajte si POZOR, aký starý test máte

Regionálna hygienička vysvetľuje, aký test potrebujete, keď bývate a pracujete v okresoch rozdielnej farby na Covid automate.

Ilustračný obrázok k článku Pracujete v inom okrese? Považania, dajte si POZOR, aký starý test máte
15
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Od pondelka 10. mája platí nové rozdelenie okresov v rámci Covid automatu. Pod Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Považskej Bystrici spadajú tri okresy, pričom každý z nich má po novom inú farbu. Okres Považská Bystrica je bordový (tretí stupeň varovania), okres Ilava je červený (druhý stupeň varovania) a okres Púchov je ružový (prvý stupeň varovania).

Rozhoduje pracovisko

V praxi to znamená, že v každom z týchto okresov je aktuálne potrebné potvrdene o negativite s inou dĺžkou platnosti. Keďže sú tieto okresy blízko pri sebe, pričom množstvo ľudí medzi okresmi pendluje za prácou, oslovili sme regionálnu hygieničku Renatu Beníkovú, aby ozrejmila, aké testy sú potrebné, keď napr. niekto má bydlisko v Považskobys­trickom okrese, ale robí v Púchovskom okrese, resp. naopak.

„Testami alebo inými výnimkami sa pri vstupe na pracovisko preukazujete podľa toho v akom okrese pracujete,“ ozrejmila Beníková.

Viac o pandémii koronavírusu

Rozdiely v okresoch

Ako ďalej uviedla, v súčasnosti platná vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa upravuje vstup do vnútorných a vonkajších priestorov zariadení, nariaďuje v okresoch III. stupňa varovania (okres Považská Bystrica) sedemdňový test, prípadne stanovené výnimky.

„V okrese, ktorý je v II. stupni (okres Ilava) je nutné sa na pracovisku v čase od 21.00 do 01.00 hod. preukazovať 14-dňovým testom, prípadne stanovenými výnimkami. V okrese v I. stupni (okres Púchov) je to preukazovanie sa na pracovisku v čase od 21.00 do 01.00 hod. 21-dňovým testom, prípadne stanovenými výnimkami,“ doplnila regionálna hygienička RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM