Filip Chudý Šport Iné športy

Nepríjemnosť na zimáku v Považskej ukončila zápas: Ako sa situácia vyrieši?

V Považskej Bystrici museli ukončiť stretnutie pre nepríjemnú situáciu na zimnom štadióne. Čo bude s duelom proti zakliatemu súperovi?

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemnosť na zimáku v Považskej ukončila zápas: Ako sa situácia vyrieši?
Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že zápasy hokejistov HK 95 Považská Bystrica proti HK Orange 20 sú akoby zakliate. V minulej sezóne sa plánovaný duel neodohral v pôvodnom termíne kvôli chorobe hráčov HK 95, pričom zápas sa nakoniec nehral vôbec, pretože slovenskí mladíci išli na MS do 20 rokov a po nich sa mužstvo rozpadlo, čiže sme už nemali s kým hrať a mali sme na konci sezóny o zápas menej. V nedeľu sa stretnutie síce začalo, po prvej tretine sme vyhrávali 1:0, lenže na považskobystrickom zimnom štadióne sa pokazila rolba, ktorá sa nestihla opraviť v stanovenom termíne a rozhodcovia museli zápas predčasne ukončiť kvôli neupravenému ľadu.

Ako nám prezradil manažér HK 95 Ján Zlocha st., na rolbe sa pokazilo ložisko a následne aj hydraulické čerpadlo. „Mali sme síce náhradné diely, lenže tá oprava trvala až päť hodín. Proste sa nedala rýchlo opraviť. Bola tam čakacia doba 40 minút, pričom v tom čase sa to nestihlo,“ vysvetlil. Keďže reprezentačná 20-ka má pred MS, ktoré budú na prelome rokov, nahustený program, je otázne, čo s týmto zápasom bude.

„Uvidíme, ako sa situácia vyrieši. Ja som písal na SZĽH, kde som žiadal o dohrávku stretnutia. Poslal som žiadosť prezidentovi, generálnemu manažérovi, kontrolórovi a aj ďalším ľuďom. Som zvedavý, ako sa k tomu postavia. Poukázali sme aj na podobný prípad, ktorý sa stal minulý rok vo Zvolene, kde bola potom dohrávka. Teraz ale ešte neviem povedať, kedy sa to rozhodne,“ povedal manažér klubu.

Podľa neho sa takého veci môžu stať a nedajú sa ovplyvniť. „Nemohli sme vedieť, že tá rolba sa pokazí teraz. Ale my už dávno apelujeme na to, aby sme mali novú rolbu. Je len otázkou času, kedy sa pokazí opäť. Naša terajšia rolba je už totiž v kritickom stave,“ doplnil Zlocha st.

V odohranej časti nedeľňajšieho zápasu strelil náš gól ruský útočník Anatolij Prus, ktorý je najnovšou posilou panterov. „Vzhľadom na veľkú maródku a zranenia v tíme sme rýchlo museli niekoho zohnať. Prus je hráč Púchova, pričom u nás bude len hosťovať. Uvidíme, či sa u nás chytí, alebo nie, resp. to, či budeme potrebovať ďalších hráčov. Jakub Cíger a Martin Leško by ale už mali prísť na tréning. Patrik Ligas, Jaroslav Niník a Ján Zlocha ml. by sa mali vrátiť do týždňa,“ dodal manažér HK 95 s tým, že Jozef Danielčák a Adam Špankovič absentovali preto, lebo hrali za svoje extraligové mužstvá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM