Filip Chudý Šport Iné športy Video

VIDEO a FOTO: Najmenší hokejisti Považskej to roztočili na ľade aj s novinkami

Považskobystrický zimák disponuje novými tréningovými pomôckami. Čo si od nich sľubujú v tréningovom procese?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Najmenší hokejisti Považskej to roztočili na ľade aj s novinkami
7
Galéria

Do výbavy zimného štadióna v Považskej Bystrici pribudlo šesť nových detských trenažérov korčuľovania, ktoré budú využívané v rámci tréningových procesov, ale aj počas verejného korčuľovania. Uľahčia tak prácu na ľade s malými deťmi trénerom aj rodičom, keďže ide o tréningovú pomôcku pre začínajúcich korčuliarov. Hrazdička pomáha deťom udržiavať rovnováhu na ľade, čo je výborné pre nácvik základov korčuľovania. Trenažéry sú výškovo nastaviteľné a pomáhajú deťom rýchlo, ľahko a hlavne bezpečne zvládnuť všetky základy korčuľovania na ľade.

„Je to výborná pomôcka pre deti, ktoré ešte samé nedokážu stáť na korčuliach. Oprú sa o ne a vezú sa po ľade. Tie najmenšie deti ešte nemajú takú stabilitu v nohách, aby sa udržali. Keď sú na ľade prvý či druhýkrát je to pre nich výborná pomôcka. Doteraz sme nič také nemali a riešili sme to pre naše potreby starými stoličkami,“ povedal tréner prípraviek HK 95 Považská Bystrica Dušan Zuštín.

Podľa jeho slov záleží od dieťaťa, ako je pohybovo, telesne či fyzicky zdatné, ale po piatich či šiestich tréningoch už dokáže samé stáť na korčuliach. „Samotná technika korčuľovania je už o niečom inom. Trenažéry využijeme pri deťoch, ktoré s korčuľovaním začínajú. A to nielen na tréningoch, ale aj pri verejnom korčuľovaní. Rodičia ich nájdu pri striedačkách a budú ich môcť využívať,“ konštatoval tréner najmenších hokejistov.

Tieto nové pomôcky využijú hlavne práve oni. „Máme v prípravkách aj štvorročné deti, aj keď ja tvrdím, že je to trošku skoro. Od tých piatich rokov je to ale bez problémov. S tými menšími deťmi sa musíme hrať, zabávať ich. Nie je to o tom, že ich hneď učíme korčuľovať, ale práve hrami dostanú chuť na hokej, postupne sa zlepšujú a v budúcnosti s nimi môžeme počítať do ďalších ročníkov,“ uviedol Zuštín.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako ďalej doplnil, keď otvoria sezónu, zhruba do jej polovice príde vždy päť až desať nových detí. „Veľa z nich tu má staršieho brata alebo aj sestru, keďže máme aj šikovné dievčatá, čo sa týka hokeja,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nové pomôcky pre najmenších korčuliarov v Považskej: FOTO z tréningu prípravky
7
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM