Filip Chudý Krimi

Netradičná hláška spolujazdca policajtom: Vydávam vám všetok pervitín, FOTO

Na Považí sa podaril policajtom ďalší dobrý úlovok. Podozrivé správanie mladíkov zaujalo mužov zákona. Čo všetko odhalili?

Ilustračný obrázok k článku Netradičná hláška spolujazdca policajtom: Vydávam vám všetok pervitín, FOTO
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Pohotovostná motorizovaná jednotka z Trenčína opäť ukázala, že vodiči jazdiaci pod vplyvom návykových látok sa musia mať pred ňou na pozore. Informoval o tom krajský policajný hovorca Pavol Kudlička s tým, že policajti počas hliadkovej služby v Púchove spozorovali krátko popoludní vozidlo Renault, ktorého vodič po zbadaní policajnej hliadky náhle prudko spomalil.

Podozrivé správanie

Po tomto podozrivom manévri policajti vozidlo zastavili a skontrolovali. Viedol ho 26-ročný vodič, pričom vo vozidle sa nachádzali ešte ďalší dvaja mladíci vo veku 24 rokov. „U vodiča bola dychová skúška negatívna, avšak javil známky požitia psychotropných látok. Policajti sa vodiča spýtali, či požil iné návykové látky,“ uviedla polícia.

„Vodič sa priznal, že nedávno užil pervitín. Policajti si počas kontroly všimli, že celú dobu sa vodič a taktiež aj osádka vozidla správala podozrivo,“ konštatoval Kudlička.

Ďalej uviedol, že po zákonnom poučení jeden zo spolujazdcov policajtom dobrovoľne odovzdal igelitové vrecko s obsahom neznámej kryštalickej látky a taktiež aj zatavenú injekčnú striekačku. „Policajtom povedal, že im vydáva všetok pervitín, ktorý má pri sebe,“ oznámil krajský policajný hovorca.

Viac správ zo Slovenska

Hrozba väzenia

Policajti vrecúško s kryštalickou látkou a zatavenú injekčnú striekačku zaistili a následne zaslali na expertízne skúmanie. V predmetnej veci policajti začali trestné stíhanie, a to vo veci prečinu „Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi“. „Ďalej budeme postupovať podľa výsledkov expertízneho skúmania. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona tri roky odňatia slobody,“ ozrejmil Kudlička.

Vodič bol ešte podrobený lekárskemu vyšetreniu. „Bol pozitívny na látky metamfetamín a amfetamín. Policajti následne vodičovi zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Vodiča za jazdu pod vplyvom drog neminie postih,“ dodal policajný hovorca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery z prípadu.

FOTO: V Púchove chytili troch mladíkov s drogami, šofér riadil pod ich vplyvom
4
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM