Filip Chudý Rôzne

Novoty zo zberných miest v Považskej: Jedno pribudne, na Dedovci inak, FOTO

Na považskobystrických zberných miestach nastanú zmeny. Jedno nové pribudne a zmena sa týka aj toho na Dedovci.

Ilustračný obrázok k článku Novoty zo zberných miest v Považskej: Jedno pribudne, na Dedovci inak, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti Šebešťanová budú môcť občania od soboty 1. júna využívať na likvidáciu odpadov nové zberné miesto. Jeho účelom bude dočasné uskladnenie odpadu, ktorý nie je odvážaný z odpadových nádob umiestnených pri rodinných domoch či prevádzkach a nádob separovaného odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

„Zbaviť sa na ňom môžu obyvatelia nadrozmerného odpadu, drobného stavebného odpadu, konárov a elektro odpadu. Taktiež tu budú umiestnené nádoby na separovaný zber, pričom za triedenie zodpovedá obsluha. Na uloženie kovového odpadu nie je vyčlenená plocha, ľudia však môžu využiť kapacity výkupných zariadení v susednej mestskej časti Považské Podhradie,“ povedala.

Výbor mestskej časti Šebešťanová dlhodobo upozorňoval na čierne skládky. „Dúfam, že zberné miesto prinesie ten úžitok, ktorý sme si priali. Že nebudú viac vznikať čierne skládky, ktoré tu máme, či už v lokalite pod horou alebo pod skalkou. Ľudia by si mali uvedomiť, čo je pre nich dôležité. Či urobia čiernu skládku alebo budú vyhadzovať odpad o kúsok ďalej a uložia ho na zberné miesto,“ uviedol Jaroslav Petrík z VMČ Šebešťanová.

Vybudovanie zberného miesta so všetkými prácami, vrátane prekládky plynu a vybudovania prístupovej komunikácie si podľa hovorkyne vyžiadalo investíciu približne 54 500 eur. „Prístupová komunikácia z drveného kameniva je napojená na miestnu komunikáciu. Celá komunikácia bude tvoriť zároveň miesto na otáčanie nákladných vozidiel na obsluhu zberného miesta,“ doplnila s tým, že napojenie na miestnu komunikáciu je definované ako vjazd na nehnuteľnosť, nie ako križovatka, preto nebude vyznačené trvalým dopravným značením.

Prevádzkové hodiny zberného miesta v Šebešťanovej budú nasledovné:

  • streda: 14,00 – 17,00 hod.
  • sobota: 9,00 – 12,00 hod.

Mesto zároveň upozorňuje občanov, že od soboty 1. júna platí aj zmena prevádzkových hodín na zbernom mieste Dedovec, a to nasledovne:

  • pondelok: 14,30 – 16,30 hod.
  • streda: 14,30 – 16,30 hod.
  • sobota: 9,00 – 13,00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zberný dvor Šebešťanová: Aj sem už možno voziť odpad
3
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Naďalej možno využívať aj zberný dvor v Považskej Bystrici

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM