Filip Chudý Rôzne Kultúra

Parádny nápad: Do dedinského kina v našom okrese prúdia davy

Známa obec Považskobystrického okresu pripravila obľúbenú formu letnej zábavy, ktorú využívajú aj ľudia z okolia. Pozrite, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Parádny nápad: Do dedinského kina v našom okrese prúdia davy
6
Galéria

V Domaniži minulý rok podľa slov starostu obce Františka Matušíka hľadali nejaký druh zábavy pod holým nebom. Voľba padla na letné kino, ktoré situovali do areálu futbalového ihriska. „Dali sme si vyrobiť veľké plátno (7×4 m), projektor a ozvučenie sme mali z iného projektu. Zazmluvnili sme si firmu, ktorá má licencie na filmy a prenájom nás toto leto stojí 30 eur,“ prezradil s tým, že premietajú nové filmy, ktoré môžu ľudia poznať zatiaľ len z kín. Počas minulých dvoch víkendov to boli snímky Všetko alebo nič a Inštalatér, v piatok 4. augusta o 21:00 to bude americká romantická komédia Ako byť single. Vstup je voľný.

„Má to veľmi dobrý ohlas. Na premietanie chodí v dobrom počasí okolo 300 ľudí, a to nielen z Domaniže, ale aj z okolia. Zabezpečili sme lavičky na pozeranie, ľudia si nosia deky. Tešia nás pozitívne reakcie ľudí. Milo ma prekvapilo aj to, že bol u nás starosta vedľajšej obce, ktorý sa dopočul o dobrých ohlasoch, preto sa prišiel inšpirovať, keďže aj oni by niečo podobné v budúcnosti chceli,“ povedal Matušík.

Minulé leto sa v Domaniži premietalo trikrát, pričom toto leto dúfali, že by mohli aj osemkrát, ale všetko záleží od počasia. „Na začiatku bol plán, že sa bude premietať každý druhý víkend, ale nemôžeme dopredu vedieť, aké bude počasie. Preto sme sa rozhodli, že môžeme hrať aj každý víkend, ale záležať bude od počasia. Na začiatku každého týždňa si pozrieme predpoveď. No a keď je dobrá, v utorok objednávame film a zabezpečujeme všetko okolo organizácie,“ vysvetlil starosta Domaniže s tým, že plán je premietať do konca prázdnin, ale nevylučuje, že v prípade dobrého počasia sa bude premietať aj v septembri.

Okrem samotného filmu je vždy pripravené aj občerstvenie, ktoré zabezpečuje TJ Partizán Domaniža, keď si ľudia pochutnávajú okrem iného na grilovaných dobrotách. Preto ak napr. nejakého člena rodiny nezaujíma práve film, môže podujatie stráviť hneď vedľa pri občerstvení. No pri výbere filmov sa snažia ulahodiť čo najväčšiemu počtu ľudí, preto ich nechávajú spolurozhodovať o tom, aký film sa prenajme. „Snažíme sa filmy vyberať tak, aby to bavilo všetky vekové kategórie. Do rozhodovania zapájame aj ľudí, či už cez facebook, alebo sa pýtame na názor v našich spolkoch,“ doplnil Matušík.

Letné kino v Domaniži: Takto to tam vyzerá počas premietania
6
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické kúpalisko reaguje na horúčavy: Pre takýto krok sa rozhodlo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM