Samospráva Komunálne voľby

Peter Máťoš po volebnej prehre: Baškovi gratuluje a takéto má plány

Druhý v poradí župných volieb Peter Máťoš predsedovi TSK drží palce, keďže ide o náš spoločný kraj.

Ilustračný obrázok k článku Peter Máťoš po volebnej prehre: Baškovi gratuluje a takéto má plány
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Kandidát širokej pravicovej koalície (KDH, SaS, OKS, Dobrá voľba a Umiernení, Progresívne Slovensko, SPOLU, ODS – Občianski demokrati Slovenska, Šanca) na post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Peter Máťoš skončil v súboji o predsednícke kreslo druhý za víťazným Jaroslavom Baškom (Smer-SD, Hlas-SD, Sme rodina, SNS). Získal 32.547 hlasov (16,62 %). Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Mohlo by vás zaujímať

„Ďakujem za každý hlas od voličov. Viac ako 32 000 hlasov je pre mňa výsledok, ktorý poteší a dá sa na ňom stavať. Aj keď na víťazstvo to nestačilo. Staronovému županovi blahoželám k zvoleniu a verím, že sa naplnia všetky jeho ciele. Ide predsa o náš spoločný kraj a život v ňom. Držím mu palce,“ skonštatoval Máťoš.

Ako dodal, jeho život sa v komunálnej politike nekončí, pokračuje ako poslanec považskobystrického mestského zastupiteľstva. O tom, či sa bude o štyri roky opäť uchádzať o post krajského predsedu, je podľa neho dnes ešte predčasné hovoriť.

Volebná účasť v Trenčianskom samosprávnom kraji dosiahla 43,03 %. Jaroslav Baška zvíťazil so ziskom 67,25 %, čo bolo najvyššie percento spomedzi všetkých krajov.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM