Filip Chudý Krimi

Podvodník úradoval v okrese Považská Bystrica: Obete oslovoval na cintorínoch

Dôverčiví ľudia naletelo ďalšiemu podvodníkovi, ktorý skončil v rukách polície. Jeho fantázia pracovala na plné obrátky.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník úradoval v okrese Považská Bystrica: Obete oslovoval na cintorínoch
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajná vyšetrovateľka oboru kriminálnej polície z Považskej Bystrice obvinila z pokračovacieho zločinu podvodu 44-ročného Púchovčana. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že obvinený pod rôznymi zámienkami vykonania práce postupne od deviatich ľudí podvodne vylákal viac ako 5 000 eur.

Sľuby na cintorínoch

Niekoľko ľudí podviedol, tak že ich oslovil na rôznych cintorínoch v okrese Považská Bystrica.

„Prihovoril sa im, zoznámil a sľuboval im vykonanie rôznych prác na miestach posledného odpočinku ich blízkych. Ponúkal napr. vyhotovenie kamenných tabúľ z vápencového kameňa s menami zosnulých, že za lepšiu cenu zabezpečí žulové dosky, vyhotovenie náhrobných kameňov a obrúb okolo hrobu," uviedla polícia s tým, že od poškodených vylákal peniaze, aj keď vedel, že dielo nespraví a peniaze použije na svoje dlhy a exekúcie.

Viac správ zo Slovenska

Hrozba väzenia

„Jeho fantázia pracovala na plné obrátky a okrem cintorínov, kde oslovoval starších ľudí, prevažne v dôchodkovom veku, oslovil aj ďalšie dve osoby s prísľubom zabezpečenia zľavovej tankovacej karty. Aj v tomto bol výmysel a tankovaciu kartu nezabezpečil,“ ozrejmili policajti s tým, že poškodení nevideli ani kartu a ani peniaze, ktoré obvinenému v dobrej viere odovzdali.

Polícia doplnila, že nakoľko podvodného konania sa mal obvinený dopúšťať aj na chránených osobách, osobách vyššieho veku mu v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM