Filip Chudý Kultúra

Posledný augustový víkend pred nami: Prežime ho v Považskej a okolí naplno

Pred nami je záverečný augustový víkend, ktorý sa oplatí prežiť naplno. Aké podujatia môžeme počas neho v Považskej Bystrici a okolí navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Posledný augustový víkend pred nami: Prežime ho v Považskej a okolí naplno
Zdroj: TASR

Jaskyniarsky týždeň

22. – 26. augusta, Priedhorie

Po 15-ročnej pauze sa u nás koná Jaskyniarsky týždeň, keďže toto podujatie sa konalo naposledy v roku 2003 v Čičmanoch. Obnovil a pripravil ho Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy z Považskej Bystrice, pričom sa bude konať v pružinskej miestnej časti Priedhorie.

Bubble Day & Seventh Weapon & Pacho, hybský zbojník

24. augusta o 17:00, námestie pred domom kultúry

Piatok bude pripravený v Cooltajneri bohatý program. O 17:00 začne podujatím pre deti Bubble Day s rodinnou grilovačkou. O 19:00 pokračuje koncertom bystrickej kapely Seventh Weapon. A o cca 20:30 sa zavŕši večer v letnom kine s legendárnou snímkou Pacho, hybský zbojník v hlavnej úlohe s nezabudnuteľným Jozefom Kronerom.

Letné kino na SNP

24. augusta o 19:30, areál ZŠ SNP

Piatok premietnu v letnom kine na SNP od 19:30 niekoľko epizód Tom a Jerry a o 20:30 komédiu Aj dvaja sú rodina.

Drišľak

24. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Koncert populárnej východňarskej skupiny. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Piknik na fontáne

25. augusta o 10:00, fontána pri kine Mier

V Považskej Bystrici sa bude po prvýkrát konať podujatie Piknik na fontáne. V rámci tohto food festivalu sa môžete tešiť na bohatý kultúrny program, kulinársku šou a food trucky so skvelým jedlom.

Súťaž vo varení gulášu

25. augusta o 10:00, za KD Dolný Moštenec

V Dolnom Moštenci sa bude súťažiť o najlepší guláš, pričom vyhodnotenie bude o 16:00. Medzitým je v pláne aj hudobný program.

Futbal: Považská Bystrica – Púchov

25. augusta o 17:00, futbalový štadión

Pre futbalistov MŠK Považská Bystrica začala nová sezóna neúspešne, veď z troch ligových kôl majú len bod. No veľa môžu napraviť výhrou v považskom derby.

Letné kino v Prečíne: Muzzikanti

25. augusta o 20:30, areál ihriska v Prečíne

V sobotu bude v Prečíne ďalšie premietanie letného kina. Vstupné je zadarmo. Potrebné je si zobrať niečo na sedenie. Bude sa premietať film Muzzikanti.

Detské cyklopreteky Jasenica

26. augusta o 10:30, areál ZŠ Jasenica

Na preteku sa môžu zúčastniť deti do 7 rokov, pretekať sa bude na odrážadlách, trojkolkách a bicykloch.

Jasenické nôtenie 2018

26. augusta o 10:30, kultúrno-športový Jasenica

V dopoludňajšej časti festivalu môžu návštevníci zažiť nevšedný zážitok v Kostole sv. Michala archanjela, kde sa predstavia – detský spevácky zbor Zlatí slávici z Jasenice, spevák Michal Hrenák, v hre na harfu sa predstaví Pavol Repáň a záver bude patriť výnimočnému speváckemu zboru Lúčnica. V popoludňajšom programe to budú folklórne kolektívy Podžiaranček, Bukoviny, Žeravica, Dúbrava, sólista Matej Kysel a FS Chemlon z Humenného. Záver festivalového dňa spestrí divákom country skupina The Crowd.

O putovný pohár DHZ Tŕstie

26. augusta o 13:00, Tŕstie

Dobrovoľný hasičský zbor Tŕstie pozýva na hasičskú súťaž zaradenú do seriálu súťaží 16. ročníka Slovensko – moravskej hasičskej ligy (SMHL). O atmosféru počas celej súťaže sa bude starať DJ Milan Hlinka.

Rozprávkový les

26. augusta o 13:30, areál ZŠ SNP

V pôvodnom júnovom termíne sa nekonal kvôli zlému počasiu, preto ho preložili. Rozprávkový les sľubuje plno zábavy. Konať sa bude v areáli šiestej základnej školy a tiež v miestnom lesoparku.

Športový deň

26. augusta o 14:00, ihrisko v Zemianskom Kvašove

V Zemianskom Kvašove sa bude v nedeľu športovať. Ak bude nepriaznivé počasie, akcia sa prekladá ku kulturáku, prípadne sa môže úplne zrušiť.

Futbal: Považská Bystrica – Zlaté Moravce-Vráble

26. augusta o 15:00, futbalový štadión

Futbalistky MŠK Považská Bystrica vstúpili do novej sezóny úspešne, keďže postúpili do druhého kola Slovenského pohára. V prvom ligovom zápase privítajú Zlaté Moravce-Vráble.

Rodinka úžasných 2

26. augusta o 16:00, kino Mier

Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí… Dobrodružný animovaný film.

Skorosestry

26. augusta o 19:00, kino Mier

Nič nenasvedčuje tomu, že by sa ich životné osudy a cesty mohli niekedy pretnúť… Všetko sa však mení po smrti ich spoločného biologického otca, ktorého dovtedy ani jedna z nich nepoznala, no zdedia po ňom nádherný byt v Paríži. Pre tri úplne odlišné sestry bude spoločné bývanie a vzájomné spolužitie dosť výbušná záležitosť… Francúzska komédia.

Mimo nášho pohľadu

Kino Mier

Výstavu fotografií Mimo nášho pohľadu autora Mateja Žiaka pripravili Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, PX Centrum a autor. Pozrieť si ju môžete v kine Mier do 31. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM