Samospráva Komunálne voľby

Považská Bystrica má 8 kandidátov na primátora: Kto sa uchádza o priazeň voličov?

O primátorské kreslo v Považskej Bystrici je dvojnásobný záujem oproti minulým voľbám. Uchádzači sú aj na poslanecké miesta.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica má 8 kandidátov na primátora: Kto sa uchádza o priazeň voličov?
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidátne listiny pre voľby poslancov do Mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici konaných 29. októbra 2022 predložilo 24 nezávislých kandidátov, 12 politických strán alebo hnutí a dve koalície tvoriace politické strany a politické hnutia. Informovala o tom zapisovateľka mestskej volebnej komisie Zuzana Maková.

Kandidáti na primátora

Ako ďalej uviedla, kandidátne listiny pre voľby primátora mesta predložili traja nezávislí kandidáti, dve politické strany, jedno politické hnutie a dve koalície tvoriace politické strany a politické hnutia.

Svoju kandidatúru na primátora už verejne oznámili v abecednom poradí Richard Gajdošík (Socialisti.sk), Maroš Chudovský (nezávislý), Karol Janas (Hlas-SD, Smer-SD, SNS) a Mikuláš Prokop (nezávislý).

Podľa našich informácií ako nezávislá kandiduje aj Katarína Beranová a kandidovať má aj Jaroslav Ševčík.

Termíny

Mestská volebná komisia zaregistruje kandidátov najneskôr 45 dní pred dňom konania volieb (14. 9. 2022). Mesto je povinné uverejniť zoznam zaregistrovaných kandidátov najneskôr 25 dní predo dňom konania volieb spôsobom v meste obvyklým (04. 10. 2022).

Ide o posledné zákonné termíny, avšak ak to okolnosti dovolia, zoznam zaregistrovaných kandidátov sa zverejní aj skôr. Ozrejmila Maková.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM