Filip Chudý Hádzaná Video

Považská ovládla historicky prvé krajské derby: Hviezdny debut Petríka, VIDEO

Kvalitný zápas plný gólov ponúklo historicky prvé derby medzi súpermi z Trenčianskeho kraja v hádzanárskej extralige.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V piatom kole Niké Handball extraligy privítala MŠK Považská Bystrica nováčika z Bojníc, v ktorého farbách pôsobí celá plejáda bývalých hráčov MŠK. Išlo navyše o historicky prvé krajské derby v najvyššej súťaži. Po zmene zákona o územnom delení krajiny v roku 1996, vďaka čomu vznikol aj Trenčiansky kraj, sa totiž až doteraz čakalo na to, aby bol z neho v extralige druhý klub. Navyše regionálne derby zažila Považská Bystrica tiež veľmi dávno, keďže to s prívlastkom „považské“ sa hralo ešte v sezóne 1994/95, keď hrala v najvyššej súťaži Žilina.

Dobrý nástup

Hráči teda mali o motiváciu postarané, pričom Považskobystričania od prvých minút na ihrisku dominovali. Rýchlo viedli 6:1, o 10 gólov vyhrávali už v 22. minúte (13:3). O ďalších 10 minút to bolo 23:8, čo bol aj najvyšší náskok v stretnutí. Nakoniec vyhrali 37:28.

Tréner MŠK Václav Straka bol so zápasom a hlavne prvým polčasom spokojný, keď ocenil dobrý nástup, ktorý udal tón duelu. „Držali sme koncentráciu v obrane, pričom sa rozchytal aj Kovačin. Vďaka tomu sme získavali lopty a mali rýchly prechod do útoku. Po zmene strán sme dali šancu ďalším hráčom, ktorí nesklamali, hoci si viem predstaviť aj lepšie riešenie niektorých situácií,“ povedal.

Debut snov

V druhom polčase dal príležitosť všetkým hráčom, pričom hneď po zmene strán doprial extraligový debut pravému krídelníkovi Adamovi Petríkovi. A mladý ľavák sa šance nezľakol, práve naopak, vystrelil štyrikrát a dal štyri góly. „Šiel do toho nebojácne a strely pekne premenil, takže som rád, že získal prvé ostrohy,“ komentoval Petríkov debut Straka.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Petrík ocenil výkon kvalitný výkon spoluhráčov od prvých minút. „Tréner mi dal šancu, čo ma teší a ďakujem mu za to. Najprv som mal trochu stres, ale potom to zo mňa opadlo a vyšlo to. Som viac ako spokojný aj s tým, že som mal stopercentnú úspešnosť streľby. Verím, že mi to pomôže v tom, aby som dostal aj ďalšiu príležitosť,“ konštatoval.

Zranenia a program

Pre zranenia stále chýbajú Marek Štefina a Josef Hozman. „Veríme, že Hozman už bude k dispozícii približne o dva týždne. Čo sa týka Štefinu, to bude na dlhšie, keďže sa podrobil operácii. V jeho prípade vidím absenciu na ešte 5–6 týždňov,“ ozrejmil považskobystrický tréner.

Pre jeho tím začal náročný program anglických týždňov. Ten najbližšie pokračuje v sobotu Prešove, v stredu doma Topoľčany, hneď na to európsky pohár atď. „Ideme od zápasu k zápasu. Teraz sa sústredíme na Prešov, kde môžeme len získať, pričom chceme odohrať dobrý zápas. Až potom nás začnú zaujímať Topoľčany a následne ďalší program,“ dodal Straka.

Športové správy

Sumár

MŠK Považská Bystrica – HK Kúpele Bojnice 37:28 (21:8)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Kašuba, Plšek 1, Sloboda 2, Bystrický 8, Maliar 1, Petrík 4/1, Jurák 4, Briatka 5/3, Urík 1, Vallo 5/2, Kvaššay 3, Žilinčík, Valášek 1, Gardian 2
HK: Carolan, Fabián, Kamien – Pupík 2, J. Briatka 5, Sivák, Ďurajka 7/3, Šimko 1, L. Briatka, Smetánka 1, Klementovič 2, Blaho 6, Buvala 4, Páleš
Rozhodovali: Gabriš – Veselka, vylúčení: 6– 3, ČK: Buvala (Bojnice), 7 m hody: 7/6 – 4/3, 200 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: MŠK Považská Bystrica - HK Kúpele Bojnice 37:28
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM