Filip Chudý Rôzne Video

Považskobystrická stanica opeknela a bude ešte krajšia: Pozrite na VIDEO a FOTO

Rekonštrukcia našej autobusovej stanice sa dostala do záverečnej fázy. A hoci sa ešte bude vylepšovať, cestujúcim už slúži.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Autobusové stanice sú považované za vstupnú bránu miest, pričom sú často podľa nich návštevníkmi hodnotené. Takýto názor predostrel spolumajiteľ Mestskej dopravnej spoločnosť (MDS) Vladimír Podoliak na prezentácii vynovenej považskobystrickej stanice, ktorá je v záverečnej fáze svojej rekonštrukcie. „Myslím si, že sa nám darí robiť dielo, ktoré bude dôstojné pre Považskú Bystricu. Najviac to bude viditeľné po úplnom dokončení, aktuálne je hotových asi 80 %,“ doplnil.

MDS dostala na tento projekt nenávratný finančný príspevok 1 468 224,41 eur a celková zazmluvnená suma tohto projektu predstavovala 1 631 360,46 eur. S prácami sa začalo koncom leta minulého roka, v júni toto roka by sa mala dokončiť hlavná fáza rekonštrukcie a úplne hotové by malo byť všetko do septembra. Autobusová stanica však už teraz slúži verejnosti tak, ako bude aj neskôr, len sa bude ešte medzitým vylepšovať. Pribudnú elektronické informačné systémy a tiež informačné pútače o regióne a meste.

„Hlavná zmena je tá, že dva zadné nástupné ostrovčeky sa odstránili, pričom na tom mieste vznikli parkoviská pre autobusy a zvyšné tri sa úplne zrekonštruovali. Prvé nástupište je pre MHD, ďalšie dve pre prímestskú dopravu. Všetko sa nanovo vyasfaltovalo, urobili sa nové prístrešky. Ešte spravíme elektronický informačný systém, osvetlenie a tiež výzdobu,“ ozrejmil spolumajiteľ MDS.

Ten ďalej uviedol, že výhodou bude aj to, že cestujúci môžu čakať na svoj spoj v teple stanice a následne sa k nemu presunúť bezbariérovo pod prístreškami, čiže pôjdu po suchu, keďže prístrešky sú po novom už aj medzi nástupišťami. V úplne zadnej časti stanice pribudne neskôr ešte aj parkovisko pre osobné autá, ktoré bude využívané hlavne počas športových podujatí.

V ostatných mesiacoch počas rekonštrukcie boli autobusy odstavené aj v priľahlých uliciach stanice, pričom tento stav však aktuálne končí, nastupovať a vystupovať sa bude už len na nástupištiach. „Zrekonštruovali sme aj časť pred budovou stanice. Je tam nové stojisko na odpad, nové parkovisko, pribudne aj stojan na bicykle a dokončuje sa tiež oddychová plocha vedľa budovy stanice,“ dodal Podoliak s tým, že počas rekonštrukcie sa žiadne vážne problémy nevyskytli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Autobusová stanica v Považskej je zrekonštruovaná na 80 %: Takto po novom vyzerá
25
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM