Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické kultúrne domy prechádzajú obnovou: Čo a kde sa mení? FOTO

Kultúrne stánky v prímestských častiach Považskej Bystrice sa rekonštruujú. Prechádzajú ňou sociálne zariadenia, kuchyne, ale aj samotný interiér.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické kultúrne domy prechádzajú obnovou: Čo a kde sa mení? FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Prvé považskobystrické investície v tomto roku sa týkajú kultúrnych domov, ktorých máme desať. Mesto v spolupráci s príspevkovou organizáciou PX Centrum obnovuje tie v prímestských častiach. V Šebešťanovej sa vymenili dvere a obklady, pričom vo všetkých majú postupne vymeniť stoly a stoličky.

Dolný Moštenec

V tamojšom kultúrnom dome prechádzajú rekonštrukciou sociálne zariadenia. Staré toalety boli podľa poslanca ta túto mestskú časť Petra Zvaka (Smer-SD, SNS, SZ) už nevyhovujúce.

Okrem toho sa v Dolnom Moštenci menil aj sadrokartón a elektrika, čo by malo spríjemniť prostredie počas kultúrnych a športových podujatí, ktoré sa tam konajú.

Milochov

Poslanec Ján Kunovský (nezávislý) spomenul, že u nich vymenili okná, urobila sa plynofikácia, nové kúrenie. Kultúrny dom sa vymaľoval, vymenené boli horná i dolná kuchynka.

V Milochove funguje aj občianske združenie Cibuliar, ktoré sa stará o podujatia v mestskej časti. „Chceli by upraviť ešte aj okolie kultúrneho domu, vzniknúť by malo posedenie či krb, aby sa tu mohli ľudia stretávať, keď táto doba pominie. Taktiež sa chceme zapojiť do participatívneho rozpočtu mesta, aby sme to tu ešte viac zveľadili. Verím, že sa nám to podarí,“ zdôraznil s tým, že ich ešte čaká odstraňovanie nevyhovujúcich zábradlí na balkónoch.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzerá po ich úprave.

FOTO: Kultúrne domy v Dolnom Moštenci, Šebešťanovej a Milochove po úprave
4
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM