Filip Chudý Hádzaná Video

Považskobystrické posily dobre zapadli do tímu: Oslabení nebudeme! VIDEO

Nová sezóna klope na dvere, pričom hádzanári Považskej Bystrice do nej vstúpia s pozmeneným kádrom. Odchádzajúce opory nahradili posily.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Počas prvého septembrového víkendu odštartuje nová hádzanárska sezóna, pričom MŠK Považská Bystrica vstupuje do záverečnej fázy prípravy. Tá sa začala testami a adaptáciou na záťaž po dovolenke, pokračovala sústredením v domácich podmienkach a naberaním kondície a sily, nasledovala herná stránka a zápasy. Doterajšia bilancia v nich je 3–1–2, pričom z medzinárodného turnaja v Jičíne priviezli naši hádzanári trofej za tretie miesto.

Odchody a príchody

Po úspešnej sezóne bol o hráčov MŠK záujem v zahraničí. Ukrajinský pivot Sergej Petričenko odišiel do rumunského Baia Mare, spojka Anur Burnazovič sa upísal českému Novému Veselí a krídelník Ljubomyr Ivanicja zamieril do popredného poľského klubu Górnik Zabrze. Bude tak bližšie k svojej novopečenej manželke, ktorá chytá už dlhšie práve u našich severných susedov. Skončil aj pivot Dominik Zábavčík.

Na post pivota prišiel považskobystrický odchovanec Erik Žilinčík, ktorý naposledy pôsobil v Nemecku. Pravé krídlo vystuží z Prešova prichádzajúci český ľavák Josef Hozman, ktorý na jar hosťoval v klube Košice Crows. Ešte viac sa do kádra mužov začlenia dorastenci Branislav Kvaššay (ľavoruký univerzál) a Marián Plšek (pivot). Pričom z mládeže dostali v príprave šancu aj Lukáš Janík (brankár) a Adam Petrík (pravé krídlo).

„Káder sme skladali tak, aby sila zostala rovnaká. Hozman bude na krídle adekvátnou náhradou. Žilinčík je už skúsený hráč, ktorý, veríme, rýchlo zapadne do nášho systému hry. Budeme od neho čakať, že bude líder na ihrisku aj v šatni. Myslím si, že oslabení nebudeme,“ povedal tréner MŠK Václav Straka s tým, že nové posily zapadli dobre do kabíny.

Športové správy

Posily neváhali

Josef Hozman podľa vlastných slov neváhal, keď mu prišla ponuka z Považskej Bystrice. „Je to pre mňa šanca sa tu zdvihnúť, keďže budem hrávať a mať minúty na ihrisku. Navyše mi vyhovuje štýl hry, keďže sa tu hrá rýchla hádzaná. A to je hra, ktorá sa mi veľmi páči,“ povedal.

Naspäť domov sa tešil Erik Žilinčík, keďže aj s rodinou sa už chceli vrátiť na Slovensko. „Chalanov v kádri poznám, veď s väčšinou som aj hrával. Partia je dobrá. Už len aby zdravie slúžilo a ostatné príde. Som si vedomý, že sa odo mňa bude aj niečo očakávať, keďže už nie som najmladší. Verím, že tímu pomôžem a bude sa nám dariť,“ uviedol.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM