Filip Chudý Futbal

Považskobystrické suchoty sa skončili: Víťazstvo v pravý čas drží nádej, FOTO

Po výbornom štarte do sezóny zrejme nikoho nenapadlo, že Považskobystričania budú čakať na výhru až takmer polstovku dní. No tá prišla v pravý čas.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické suchoty sa skončili: Víťazstvo v pravý čas drží nádej, FOTO
13
Galéria

Sedem víťazstiev a jedna remíza, takto výborne vzhľadom na status nováčika vstúpili futbalisti MŠK Považská Bystrica do tejto piatoligovej sezóny. No od prvého októbrového dňa akoby uťalo, veď na ďalšiu víťaznú radosť čakali bez jedného až 50 dní. Zvíťazili až na šiesty pokus, pričom už museli, ak si chceli zachovať aspoň teoretickú šancu na postup. Ak by totiž prehrali aj s v tabuľke tretími Zemianskymi Kostoľanmi, strácali by na ne už 10 bodov, nehovoriac o tom, že na vedúce duo (Lehota pod Vtáčnikom, Cígeľ) by mali už 16-bodové manko. Považskobystričania ťažkú úlohu zvládli bravúrne, keď po kvalitnom výkone vyhrali rozdielom triedy 3:0.

„Konečne sa našim fanúšikom mohol páčiť futbal, pretože konečne sme preniesli na ihrisko to, čo sme si povedali v kabíne. Chalani bojovali, vyhrávali sme súboje a prišli aj šance, ktoré sa nám podarilo premeniť,“ povedal Marián Vala, ktorý zaznamenal náš druhý gól po rohovom kope Čelka.

Vala sa tiež snažil vysvetliť, prečo to v úvode sezóny išlo tak dobre, no potom prišlo až do nedele neúspešné obdobie. „Bolo to spôsobené zrejme aj tým, že sme mali v úvode slabších súperov. Tí z hornej polovice sú kvalitnejší, majú skúsených hráčov, navyše my sme mali v tom čase útlm. Tiež si treba uvedomiť, že sme predsa len mladý tím, veľa chalanov tu má 19 či 20 rokov. No už za jeden, dva roky môžeme byť kvalitou úplne niekde inde, treba len trénovať. Ale keď sa zomkneme, môžeme už teraz poraziť každého, čo sa ukázalo v tomto stretnutí,“ uviedol s tým, že jar bude iná, pričom chcú hrať hlavne dobrý futbal.

Podľa považskobystrického trénera Jaroslav Vágnera bolo v nedeľu podstatné víťazstvo, pričom to mohlo byť aj vyššie, keďže sme mali veľa šancí. „Čo sa týka hry, stále to môže byť lepšie. Niekedy chalani zbytočne vypustia súboj, nasadenie by mohlo byť väčšie, tiež pohyb. Ale naši mladí chalani potrebujú čas a skúsenosti z takýchto zápasov. Napr. Čelko a Bielik už nejaký ten rok odohrali, pričom vidieť, že nám dávajú pokoj na lopte,“ vyzdvihol Vágner prínos skúsenejších hráčov, ktorí značnú časť jesene vynechali kvôli zdravotným problémom.

Najstarším v kádri je 30-ročný Jozef Zubek, ktorý výrazne pomohol k nedeľňajšej výhre, veď na prvý gól prihral a tretí po peknom sóle cez polovicu ihriska sám dal. Podľa neho je ale jedno, kto sa zapíše do bodových štatistík, ráta sa hlavne víťazstvo. „Bol to dobrý zápas s potrebnou tvrdosťou proti kvalitnému súperovi. My sme sa konečne vyhecovali, niečo zahrali a hlavne vyhrali. Toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu, ale škoda, že to prišlo až teraz, keď už jeseň pomaly končí. Nechýbala nám iskra, ako to bolo možno v niektorých zápasoch predtým. Budeme sa snažiť naháňať súperov pred nami čo najviac,“ konštatoval skúsený ofenzívny hráč.

Tréner MŠK priznal, že proti Zemianskym Kostoľanom podali jeho zverenci zrejme najlepší výkon za ostatné dva mesiace, pričom ho potešila aj efektivita. Že sa dostali z krízy, to chcú považskobystrickí futbalisti potvrdiť aj v záverečnom zápase jesennej časti, keď v poslednú novembrovú nedeľu privítajú v dohrávke o 13:00 Trenčiansku Turnú. Pôvodne sa síce malo hrať u súpera, ale súperi si poradie zápasov vymenili. Ak vyhráme, strata na prvé miesto bude pred jarnou časťou predstavovať 10 bodov. „Chceme sa dostať medzi popredné mužstvá súťaže. Na jeseň sme na niektorých ešte nestačili, ale verím, že v zime to zmeníme vďaka dobrým tréningom a prípadným posilám,“ dodal Vágner.

Považskobystričania sa dočkali: Výhra podporená dobrým výkonom
13
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Michal (24) z Považskej majstrom sveta: Jeho životný úspech zachytený na VIDEU

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM