Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrický triumf potvrdený za zeleným stolom: Ešte však nie je koniec

Hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica dosiahol druhé víťazstvo v Slovenskom pohári. Prvé bolo na ihrisku, druhé za zeleným stolom. Boj však nekončí!

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický triumf potvrdený za zeleným stolom: Ešte však nie je koniec
13
Galéria
Zdroj: TASR

Športovo – technická komisia Slovenského zväzu hádzanej (ŠTK SZH) sa v pondelok 25. marca zaoberala na svojom zasadnutí finálovým stretnutím Slovenského pohára mužov MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov. Ako je známe, Považská Bystrica ho vyhrala v rozstrele zo sedemmetrových hodov, ale Prešov podal námietku, keďže neboli podľa neho dodržané pravidlá hádzanej, konkrétne samotného rozstrelu.

Rozhodnutie po zvážení všetkých okolností a dôkladnom preverení je nasledovné. ŠTK SZH ponecháva výsledok v platnosti v zmysle Súťažného poriadku SZH článok 50 ,Námietkyʻ bod 4. Ten znie: Námietky proti skutočnostiam, známym v priebehu, alebo ihneď po skončení stretnutia, musí rozhodca na žiadosť zodpovedného vedúceho družstva (ZVD) zaznamenať do zápisu. Bez tohto záznamu nemôžu riadiace orgány námietky riešiť.

Ako sa ďalej uvádza v oficiálnom stanovisku zväzu, ktoré nám poskytol klub MŠK Považská Bystrica, ŠTK SZH si vyžiadala vyjadrenia všetkých aktérov a podľa zistení ŠTK SZH v rámci platnej legislatívy nemôže rozhodnúť inak, nakoľko ani jeden ZVD nepožiadal o záznam do zápisu o stretnutí. Zápis o stretnutí je riadne podpísaný zodpovednými vedúcimi oboch družstiev a tým nedošlo k naplneniu spomínaného bodu – neprišlo k námietke proti skutočnostiam ani v priebehu ani po skončení stretnutia.

Podľa pravidiel hádzanej sú všetci členovia družstva (hráči, tréner, ZVD, funkcionári) povinní ovládať a dodržiavať pravidlá. Rozhodcov (Boris Cipov, Zoran Klus), delegáta (Ján Beňo) a supervízora (Miloš Šubák) ŠTK SZH odstupuje komisii rozhodcov a delegátov.

Proti tomuto rozhodnutiu sa však Prešov môže odvolať do 15 dní. „Odvolať sa môžu. Ale naozaj neviem, čo by mohli do odvolania ako zdôvodnenie napísať. My sme už od začiatku tvrdili, že nebol dodržaný Súťažný poriadok SZH článok 50 bod 4. ŠTK SZH to teraz vlastne potvrdila. Pravidlá v rozstrele síce boli porušené, ale na obe strany, nie iba na jednu. A keďže ani jedna strana nepodala do zápisu námietku, výsledok zostáva v platnosti. Na definitívu si však musíme počkať, keďže Tatran sa môže odvolať,“ povedal Ľuboš Cifra, člen klubového manažmentu hádzanárov MŠK.

Poznámka: Prešov sa nakoniec aj odvolá, viac v odkaze nižšie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Túto radosť nám však už nikto nezoberie

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM