Rôzne

Pri pomoci na diaľnici sa nezastavili: Najviac dostala zabrať posádka z Považskej

Posádka Diaľničnej patroly zo strediska správy a údržby v Považskej Bystrici najazdila najviac kilometrov pri ceste na pomoc druhým.

Ilustračný obrázok k článku Pri pomoci na diaľnici sa nezastavili: Najviac dostala zabrať posádka z Považskej
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Diaľničná patrola najazdila v minulom roku viac ako 2,6 milióna kilometrov. Zasahovala celkovo 33 000 ráz, a to pri nehodách či zákryte pokazeného vozidla, pomohla aj pri oprave defektu alebo pri požiari auta. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Zásahy

Šestnásť vozidiel Diaľničnej patroly podľa Žgravčákovej najazdilo 2 661 174 km, najviac z nich patrilo posádke zo strediska správy a údržby v Považskej Bystrici.

Tá sa stará o diaľničné úseky D1 Ilava – Lietavská Lúčka, ako aj D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Brodno. Najviac zásahov absolvovala hliadka z Bratislavy, ktorá asistovala pri 319 nehodách a 981-krát odstraňovala prekážku z diaľničnej infraštruktúry. „Najviac zásahov na bratislavských úsekoch D1 a D2 (centrálny okruh) súvisí s najväčšou hustotou premávky na Slovensku," priblížila hovorkyňa.

Posádky patroly podľa nej najčastejšie zabezpečovali odstavené vozidlá bezpečným zákrytom, celkovo 9218-krát. Pri dopravných nehodách asistovali 1757-krát, pri odstavených vozidlách 10 763 ráz, pri oprave defektu 2232-krát. Odstraňovali aj nežiaduce predmety z vozovky, a to 5383 ráz. „Diaľničná patrola zasiahla aj 123-krát pri požiari vozidiel, 64-krát bola privolaná k chodcovi na diaľnici, jedenásťkrát k cyklistom, desaťkrát riešili naše posádky auto jazdiace v protismere a 563-krát pomáhali kolegom z polície pri rôznych incidentoch," dodala Žgravčáková.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Bezplatná služba

Hliadky Diaľničnej patroly pravidelne vykonávali aj kontrolu vegetácie, vozovky, odpočívadiel, preverovali stav oplotenia popri diaľnici, kanalizácie, odvodňovacích systémov či dopravného značenia.

Diaľničná patrola slúži motoristom od roku 2015 a predstavuje bezplatnú službu, ktorá je k dispozícii nonstop 24 hodín denne, sedem dní v týždni. „V prípade núdzovej situácie na diaľnici sa neváhajte obrátiť na Národnú diaľničnú spoločnosť a privolajte si na pomoc Diaľničnú patrolu," apelovala hovorkyňa. Privolať sa dá zavolaním na číslo 0800 100 007 alebo cez mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM