Filip Chudý Kultúra

Prvý prázdninový týždeň: Možnosti, ako ho prežiť v Považskej Bystrici naplno

Letné prázdniny v Považskej Bystrici odštartovali. Kde sa dá zabaviť počas úvodného júlového týždňa?

Ilustračný obrázok k článku Prvý prázdninový týždeň: Možnosti, ako ho prežiť v Považskej Bystrici naplno
Zdroj: TASR

Logopédia – Rozvíjanie reči hrou určené pre predškolákov

1. júla o 16:30, KC Cooltajner

Máte doma budúceho predškoláka? Rozmýšľate niekedy nad tým, ako by mala vyzerať reč dieťaťa, ktoré čoskoro nastúpi do školy? Odpovede na tieto a iné podobné otázky sa dozviete na najbližšom stretnutí s logopedičkou Dankou Domjenovou. Tentoraz je stretnutie určené najmä pre rodičov detí, ktoré budú od septembra 2019 predškolákmi.

Harold

1. júla o 19:00, kino Mier

Po štyridsiatich rokoch úspešného podnikania v oblasti predaja nábytku Haroldova firma skrachuje, pretože mu v tesnej blízkosti postavia obchodný dom IKEA. V zúfalstve a zlosti sa rozhodne odísť do Švédska a uniesť toho, kto zapríčinil jeho bankrot – samotného zakladateľa IKEA Ingvara Kamprada. Aké je však jeho rozčarovanie, keď zistí, že Kamprad nachádza v únose vlastne potešenie… Severská komédia.

Stretnutie mamičiek

3. júla o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Čakry/Mudry a samoliečenie

3. júla o 15:00, papiernictvo Tina

Oboznámenie sa s andským systémom Mosoq karpay, ktorý nás naučí samostatne pracovať so svojimi čakrami tak, aby sme si vedeli pozitívne zmeniť svoj život a stali sa lepšími bytosťami.

Open Air Joga v Považskej Bystrici

3. júla o 19:00, kalvária

Hodina jogy pod šírym nebom.

Spider-Man: Ďaleko od domova

3. a 7. júla o 19:00, kino Mier

Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou. Vo svete, ktorý sa navždy zmenil, však naňho číhajú aj nové hrozby. Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man. Akčné fantasy.

Energy Latino Dance s Martou v Cooltajneri

4. júla o 18:00, KC Cooltajner

Hodiny intenzívneho tanečno – kondičného cvičenia, ktoré vytvorila a vyučuje Marta Majerčík, sú výborným workoutom v rytme tancov salsa, reggaeton, timba, afro, dancehall, cha-cha-cha, bachata, merengue, carnival samba, son, R&B, rumba, cumbia a ďalších. Sú určené pre všetky tanečné úrovne.

Letné kino v Cooltajneri | Mečiari

4. júla o 20:30, KC Cooltajner

Letné kino v Cooltajneri pozýva na reprízu snímku Mečiar, ktorú budú premietať vo štvrtok na rukách pri Cooltajneri.

Happy minor

5. júla o 15:00, pred kinom Mier

Stretnutie kultúry národnostných menšín. Vystúpia: Sendreiovci, DFS Grbarčieta, Kapela Polana, Mužáci Moravia, dychová hudba Kolárovičanka.

Aikido seminár, Vincenzo Schiavone

5. a 6. júla, dom kultúry

Vincenzo sa venuje cvičeniu Aikido od roku 1997. Od roku 2007 bol vedúcim inštruktorom klubu Jikishinkai Schiavone Dojo vo švajčiarskom Lucerne, v ktorom viedol pravidelné tréningy pre deti, mladých a dospelých. Teraz bude mať seminár v našom meste.

Detské amatérske cyklo preteky

5. júna o 15:30, ihrisko v Podvaží

Detské amatérske cyklo preteky sa budú konať na ihrisku Podvažie. Pretekať sa bude na odrážadlách a bicykloch. Čakajú vás bohaté ceny, štartovací balíček pre deti zdarma, občerstvenie, možnosť zajazdiť si na elektro bicykloch a veľa inej zábavy.

Hodové slávnosti v Hornom Moštenci

6. a 7. júla, Horný Moštenec

V rámci osláv to bude v sobotu najprv futsalový turnaj v Dolnom Moštenci, no a v nedeľu bohatý kultúrny program. Nemali by chýbať ani kolotoče.

Kaligrafia pre začiatočníkov

6. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto kurze sa naučíte základy kaligrafie, používanie pier, pierok, štetcov, štetcových fixiek a pod. na rôzne typy písma.

Maľovanie bodkovou technikou

6. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto workshope sa naučíte maľovať rôzne vzory a motívy jedinečnou bodkovou technikou na kameň, drevo, plátno, karisblok.

SWAP oblečenia

6. júla o 13:00, Park mládeže (slnečné hodiny)

Cieľom tohto podujatia je predstaviť ľuďom alternatívu ako získať nové oblečenie do šatníka a zároveň šetrný spôsob akým sa vzdať toho, ktoré nám v skrini leží a nenosíme ho.

Večer vážnej hudby

6. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Vystúpenie dychového orchestra ZUŠ Považská Bystrica a sláčikového kvarteta Quartet with smile

Psia duša 2

7. júla o 16:00, kino Mier

Ide o voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu. Rodinný film.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 31. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Leto môžeme tráviť aj inde, napr. si vyskúšať najdlhší lanový most na Slovensku na Skalke nad Kremnicou.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM