Rôzne

Psíčkari v obci si musia dať pozor: ZÁKAZ vstupu s miláčikom na viaceré miesta

Nové všeobecne záväzné nariadenie v Beluši určuje, že chodiť von so psom už nebude možné kdekoľvek v obci.

Ilustračný obrázok k článku Psíčkari v obci si musia dať pozor: ZÁKAZ vstupu s miláčikom na viaceré miesta
3
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Chodiť von so psom v obci Beluša v Púchovskom okrese už nebude možné kdekoľvek. Nové všeobecne záväzné nariadenie vymedzuje verejné miesta, kde je vstup so psom zakázaný.

Zakázané miesta

Ako informovala referentka daní z obecného úradu v Beluši Jana Kukučková, so psom bude vstup zakázaný do lokalít, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, v správe obce, v nájme obce a sú viditeľne označené piktogramom.

Chodiť so psami tak nebude možné na verejne prístupných detských ihriskách, pieskoviskách a športoviskách, v areáloch základnej a materskej školy, na cintorínoch, pri pamätníkoch a na pietnych miestach. Zákaz vstupu so psom bude platiť aj v budove obecného úradu a v objektoch školských, kultúrnych a športových zariadení.

Viac správ zo Slovenska

Povinnosti

„Obec Beluša eviduje 778 prihlásených psov v rodinných domoch a 50 v bytových domoch. Každému psovi je po prihlásení sa do obecnej evidencie zadarmo pridelená jedinečná evidenčná známka. V prípade jej straty, odcudzenia, zničenia musí majiteľ psa túto skutočnosť oznámiť do 14 dní a náhradnú evidenčnú známku mu vydáme už za poplatok tri eurá,“ doplnila Kukučková.

Ako dodala, majiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, je povinný mať ho na vôdzke, aby bolo možné ovládať ho v každej situácii. Ďalšou jeho povinnosťou je mať pri sebe vhodnú pomôcku na odstránenie psích výkalov, očistiť priestranstvo a uložiť exkrementy do označených košov. Rozmiestnili ich po celej obci.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM