Filip Chudý Krimi

Staršieho muža chytili na autobusovej zastávke: Dôchodok môže stráviť vo väzení

Počas večernej služby zadržali púchovskí policajti 71-ročného vodiča pod vplyvom alkoholu. Spis má už v rukách prokurátor.

Ilustračný obrázok k článku Staršieho muža chytili na autobusovej zastávke: Dôchodok môže stráviť vo väzení
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajná hliadka z Púchova si počas večernej služby všimla jazdu 71-ročného vodiča, ktorý mal jazdiť na aute v Púchove smerom na Dolné Kočkovce. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Policajti vodiča zastavili na autobusovej zastávke v Púchove a okrem kontroly dokladov potrebných na vedenie motorového vozidla vyzvali vodiča na podrobenie sa dychovej skúške. „Tá skončila s výsledkom 0,75 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,56 promile,“ doplnila hovorkyňa.

Vodičovi policajti obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz.

V súvislosti s touto udalosťou už 71-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu Považská Bystrica skrátené vyšetrovanie už skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Kuzmová k prípadu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM