Filip Chudý Rôzne

Testovanie v Považskej Bystrici: PREHĽAD miest, cien a možností objednania, FOTO

Vstup na pracovisko je už iba v režime OTP, čo spôsobilo nápor na mobilné odberové miesta. Ako to funguje?

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Považskej Bystrici: PREHĽAD miest, cien a možností objednania, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 29. novembra môžu vstúpiť na pracovisko zamestnávateľa iba zamestnanci, ktorí v posledných 180 dňoch prekonali ochorenie COVID-19, sú proti tomuto ochoreniu zaočkovaní alebo sa môžu preukázať negatívnym testom nie starším ako sedem dní od odberu (OTP). Vyplýva to z aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

Kontroly

Obmedzenie sa týka všetkých zamestnancov vrátane tých, ktorí pracujú na dohody o pracovnej činnosti, dohody o vykonaní práce, dohody o brigádnickej práci študenta či na zmluvy podľa Obchodného zákonníka. Nevzťahuje sa však na osobu, ktorá na pracovisku alebo v iných priestoroch zamestnávateľa neprichádza do kontaktu s inou osobou.

Aby bola splnená podmienka vstupu na pracoviská iba v režime OTP, je zamestnávateľ podľa vyhlášky povinný vykonávať pravidelné kontroly. Potvrdenie o očkovaní, prekonaní ochorenia či testovaní je možné nahradiť digitálnym COVID passom.

Zo zverejneného manuálu ministerstva hospodárstva pre zamestnávateľov na vykonanie testovania zamestnancov vyplýva, že ho majú zabezpečiť zamestnávatelia .Testovanie bude potrebné raz za sedem dní, na vstup na pracovisko budú zamestnávatelia uznávať aj potvrdenie o negatívnom teste z mobilných odberových miest (MOM).

V Považskej Bystrici sú aktuálne štyri MOM – Brojo, Life, nemocnica a Retro/Cooltajner.

Kedy sú otvorené, aké majú ceny a ako sa dá objednať? Čítajte na ďalšej strane.

FOTO: Mobilné odberové miesta v Považskej Bystrici
5
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM