Filip Chudý Rôzne

Testovanie v Považskej pred otvorením škôl: Isté je zatiaľ jedno, na iné sa čaká

Otvorenie škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti chystá aj mesto Považská Bystrica. Takto mienia testovať.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Považskej pred otvorením škôl: Isté je zatiaľ jedno, na iné sa čaká
1
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Počas prvého februárového víkendu (6. – 7. 2.) sa otvorí veľké odberové miesto v považskobys­trickej športovej hale. Informovalo o tom mesto na svojej stránke s tým, že tam budú pracovať štyri testovacie tímy v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 20.00 hod.

„Odberové miesto bude určené predovšetkým pre zamestnancov školských zariadení, rodičov a študentov, ktorí sa potrebujú otestovať pred otvorením škôl,“ ozrejmili.

Zároveň mesto podľa vlastných slov čaká na ďalšie informácie z ministerstva zdravotníctva, ktoré by malo podpísať dohody so súkromnými zriaďovateľmi mobilných odberových miest (MOM), ktoré by mali byť otvorené aj počas víkendu. „Podľa informácií, ktoré zatiaľ máme k dispozícii, by malo byť v Považskej Bystrici otvorených päť mobilných odberových miest,“ doplnili.

Ak by k uzavretiu dohody nedošlo, mesto by malo zabezpečí možnosť otestovať sa cez víkend okrem športovej haly aj v ďalších odberových miestach.

Už je však jasné, že prvé MOM od súkromného zriaďovateľa sa otvorí a bude bezplatne testovať aj pre potrebu otvorenia škôl. Viac TU.

Doplnený ZOZNAM všetkých odberných miest v okrese Považská Bystrica, ktorý sa ešte upravoval počas piatka, nájdete v odkaze nižšie aj s otváracími hodinami.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM