Filip Chudý Rôzne

Považská má PRVÉ celotýždňové odberné miesto: Testovať budú už kvôli školám

Myjava zabezpečí pretestovanie, aby žiaci mohli nastúpiť do škôl. Primátor Pavel Halabrín ozrejmil, ako to bude v meste fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Považská má PRVÉ celotýždňové odberné miesto: Testovať budú už kvôli školám
Zdroj: TASR/František Iván

Spoločnosť Retro World v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky pripravuje v Považskej Bystrici nové mobilné odberové miesto (MOM) Retro, ktoré sa bude nachádzať na ulici Robotnícka – vedľa Domu kultúry OZK pred budovou bývalého Koridoru. Informovala o tom spoločnosť na svojej stránke.

Začnú v sobotu

MOM sa nachádza v označenom module modrej mobilnej unimobunky a jeho plná prevádzka bude spustená od soboty 6. februára 2021.

Vykonávať sa tam bude bezplatné antigénové testovanie. Na test bude možné sa objednať prostredníctvom stránky korona.gov.sk cez centrálny objednávací systém. Momentálne sa s príslušnými úradmi finalizujú všetky dôležité náležitosti. Ako však pre Dnes24 potvrdil konateľ Retro World Tomáš Bořuta, testovanie v sobotu určite spustia.

Celý víkend

MOM vzhľadom na návrat detí do škôl bude poskytovať odbery počas celého víkendu od 9.30 do 13.30 hod., následne po prestávke od 14.00 do 18.00 hod.

Toto MOM bude poskytovať antigénové testovanie sedem dní v týždni v rovnakom čase – od pondelka do nedele v čase od 9.30 do 13.30 hod. a po prestávke od 14.00 do 18.00 hod. Na test bude nevyhnutné sa vopred objednať prostredníctvom stránky korona.gov.sk, v sekcii požiadať o AG vyšetrenie a zvoliť miesto odberu: MOM, Robotnícka, Považská Bystrica. Neobjednaných občanov bude odberové miesto vybavovať iba v prípade voľných kapacít. Doplnili na stránke spoločnosti.

Doplnený ZOZNAM všetkých odberných miest v okrese Považská Bystrica, ktorý sa ešte upravoval počas piatka, nájdete v odkaze nižšie aj s otváracími hodinami.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM