Filip Chudý Rôzne Video

Toto sa len tak nevidí: Passat na Rozkvete v neobvyklej póze už poriadne dlho!

Na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet býva problém s parkovaním, no občas sa stane aj takýto kuriózny prípad. Čo na to policajti?

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Už približne mesiac „parkuje“ v lesíku na Rozkvete v Považskej Bystrici pod školskou telocvičňou SZŠ DSA (bývalá osmička) auto Volkswagen Passat. To vo svahu drží strom, čím zabraňuje, aby prípadne nezišlo ešte nižšie na parkovisko, na ktorom sú pred panelákmi odparkované autá. Keďže táto situácia trvá už od sviatkov, zaujímalo nás, ako sa bude riešiť.

Nejde o vrak

Kontaktovali sme mesto Považská Bystrica, či vie o tomto prípade, pričom odpoveď nám poskytol náčelník mestskej polície Juraj Lieskovský. „O tom aute vieme, keďže je tam už dlhšie. Majiteľ vozidla je známy, pričom bol upozornený a vyzvaný, aby to auto odtiaľ odstránil. Jemu to auto ušlo dole z parkoviska. Je už len na ňom, aby si zaplatil odťahovú službu a vytiahol ho,“ konštatoval.

„Auto má evidenčné čísla, čiže sa nepovažuje za vrak. Keby bolo vrakom, môžeme to riešiť. Majiteľ nám prisľúbil, že ho odstráni, ale do týchto chvíľ sa tak nestalo. My ďalší krok v tejto veci teraz nemôžeme urobiť,“ ozrejmil Lieskovský.

Bude pokuta?

Ako ďalej uviedol, keďže je auto oficiálne prihlásené, konať musí jeho majiteľ. „My to môžeme urgovať, ale nedonútime ho to okamžite urobiť. Snažili sme sa to riešiť hneď, ako sa to stalo počas sviatkov,“ vysvetlil náčelník s tým, že vraj to auto majiteľ požičal a niekto ho zle zaparkoval, preto ušlo.

Podľa nálepiek na čelnom skle má STK a EK platné do februára 2020. Keď mu však skončia, je to podľa Lieskovského záležitosť Okresného úradu v Považskej Bystrici, ktorý v takom prípade podľa neho môže majiteľa pokutovať.

Porušenie zákona

Štátna polícia nám prostredníctvom hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavla Kudličku poďakovala za zaslanie podnetu, pričom to preverí. „Polícia v danej veci doposiaľ neprijala žiadny podnet a taktiež sme neboli v tejto veci kontaktovaní od iných subjektov,“ povedal krajský policajný hovorca s tým, že vodič, ktorý takto odparkoval uvedené vozidlo porušil ust. § 25 ods.1 písm. s Zákona č. 8/2009 Z.z. (státie na cestnej alebo inej zeleni).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

FOTO: Aj takto sa dá zaparkovať na považskobystrickom Rozkvete
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM