Filip Chudý Rôzne

Turbulentné časy na súde v Považskej pokračujú: Minister s novým opatrením

Počas tejto zimy sa toho na považskobystrickom okresnom súde udialo naozaj dosť. Najnovšie toto…

Ilustračný obrázok k článku Turbulentné časy na súde v Považskej pokračujú: Minister s novým opatrením
Zdroj: TASR

Okresný súd v Považskej Bystrici prežíva turbulentné časy. Jeho predsedníčku Helenu Loduhovú odvolal z funkcie minister spravodlivosti SR Gábor Gál 28. januára 2020. Ako informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová, dôvodom odvolania Loduhovej z funkcie bolo manažérske zlyhanie pri finalizácii kúpy budovy pre OS Považská Bystrica a následne aj pri príprave presťahovania súdu do novej budovy.

Ako sme vás už informovali, okresný súd kúpil v decembri 2019 za 4 284 440,78 eur budovu Luxor na Školskej ulici v Považskej Bystrici, do ktorej sa sťahuje. Termín ukončenia sťahovania a sprevádzkovania súdu je predbežne určený na 20. februára 2020.

Kto však považskobystrický súd povedie ako predseda, je nateraz otázne. Do prvého výberového konania vyhláseného ministrom Gálom bol podľa prehľadu prihlásených uchádzačov uverejnenom na stránke Ministerstva spravodlivosti SR v podkategórii „výberové konania“ prihlásený len Róbert Jankovský. Čiže jeho podpredseda, ktorý po Loduhovej v súčasnosti súd vedie.

Ešte počas prvého februárového týždňa bolo na stránke ministerstva zverejnené, že výberové konanie s Róbertom Jankovským na predsedu súdu sa uskutoční v piatok 14. februára 2020. Teraz na rovnakom mieste už však svieti oznam, že minister Gál 11. februára vyhlásil nové výberové konanie na predsedu Okresného súdu v Považskej Bystrici a žiadosti sa majú predložiť do 3. marca 2020.

„Nové výberové konanie bolo vyhlásené z dôvodu, že jediný kandidát stiahol svoju žiadosť o funkciu predsedu súdu,“ uviedla hovorkyňa rezortu spravodlivosti.

Ako ďalej pripojila, Okresný súd v Považskej Bystrici aktuálne vedie podpredseda súdu. Tým je podľa stránky ministerstva spravodlivosti práve Róbert Jankovský, ktorý stiahol svoju žiadosť o predsednícky pos­t.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Do tejto budovy sa okresný súd sťahuje.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM